SND pozýva jednorodičov na predstavenie. Lístky vám zaplatia a deťom spravia vlastný program


Foto: SND pozýva jednorodičov na predstavenie. Lístky vám zaplatia a deťom spravia vlastný program Foto: SND

Slovenské národné divadlo si pre jednorodičov pripravilo tri špeciálne večery s názvom Divadlo pre všetky deti a unavených jednorodičov pozýva do divadla rodičov. Vítaní sú všetci rodičia, ktorí sa sami starajú a dieťa a návšteva divadla je nad ich finančné či opatrovateľské možnosti. SND im zafinancuje vstupenky z príspevku Klubu priateľov a mecénov SND. Cieľom projektu je dopriať rodičom oddych, psychohygienu a kultúrny zážitok.

„Osamelé matky sú najviac chudobou ohrozenou skupinou obyvateľstva. Nemá im kto večer postrážiť dieťa alebo je nákup vstupenky do divadla nad možnosti ich rodinného rozpočtu. Preto sme sa rozhodli im to týmto spôsobom umožniť – nielenže ich pozveme do divadla, ale postaráme sa aj o ich dieťa, kým budú na predstavení,“ hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

Jednorodičia sa môžu zúčastniť týchto predstavení: 

  • opera Aida - 18. mája o 17:00 hod.,
  • balet Fashion Balet ´24 - 25. mája o 19:00 hod.,
  • činohra Malé ženy - 15. júna o 18:00 hod. 

Divadlo sa tiež postará o program pre deti. Tešiť sa môžu napríklad aj na detské prespávačky. „Je to zohratý tím, ktorý má po mnohých prespávačkách a ďalších detských akciách u nás v divadle výborné referencie. Navyše spolupracuje s lektormi, ktorí majú bohaté skúsenosti s prácou s deťmi, takže deti si užijú veľa zábavy a budú v správnych rukách. Nedávame vekové obmedzenie, ale spoliehame sa na rodičov, že dokážu odhadnúť, čo je zvládnuteľné pre ich dieťa, ktoré ostane v opatere cudzích ľudí,“ dodáva Matej Drlička.

Kapacita je však obmedzená. Ak sa chcete akcie zúčastniť, môžete sa prihlásiť na tomto linku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu