Nudné hlavné malomesto: Bratislava sa umiestnila na nelichotivom rebríčku


Foto: Nudné hlavné malomesto: Bratislava sa umiestnila na nelichotivom rebríčku

Podľa portálu The World Bucket List sa naše hlavné miesto umiestnilo na prestížnom treťom mieste. Problémom je, že na nie práve najlichotivejšom rebríčku. Aj keď si miestni uvedomujú, že krásavica na Dunaji nepatrí práve medzi najväčšie mestá, tvorcovia zoznamu sa rozhodli prideliť nám aj 3. miesto na zozname najnudnejších miest. V zozname „10 najnudnejších miest sveta“ sa tak naše hlavné mesto ocitlo napríklad aj s talianskou Pisou či fínskymi Helsinkami.

Prečo však web zaradil Bratislavu na tento zoznam? Dôvodov veľa nie je, najviac však zavážilo kultúrne vyžitie. Ako web uvádza, Bratislava sa môže pochváliť očarujúcim starým centrom, no pocit malého mesta prispieva reputácii jedného z európskych hlavných miest, v ktorom to najmenej žije.

„Obmedzené množstvo významných atrakcií a uvoľnenejšie tempo z nej robia mesto, ktoré nemusí uspokojiť túžbu po vzrušení, ktorú niektorí cestovatelia hľadajú v hlavnom meste,“ zdôvodnil portál.

Zdroj: iStock

Rebríček nepoteší ani Fínov či Kanaďanov, na paškál si zobrali aj známe mestá

V rebríčku nudných miest sa ocitlo aj hlavné mesto Kanady Ottawa. Na desiatom mieste sa umiestnila kvôli nedostatku lákajúcich miest, v ktorých to žije. Mesto je podľa portálu plné úradníckych budov, čo z neho, v porovnaní s inými kanadskými mestami, robí trocha nezáživné miesto.

Chválu nezožala ani talianska Pisa, ktorú turisti z celého sveta poznajú najmä kvôli šikmej veži. Podľa portálu je tak práve veža jedinou pamiatkou, ktorú stojí za to si v meste obzrieť. Zbytok mesta sa tak podľa ich slov nedoťahuje k sláve a popularite jej dominanty. 


 Zdroj: iStock

Na zozname pribudlo aj zopár miest vo Veľkej Británii ako Hatfield či industriálny Birmingham. Zaradili tam aj americké mestá Mesa, St. Petersburg (Florida) a Lubbock v Texase. Desiatku najnudnejších miest uzatvárajú Santiago v Chile, ktoré umiestnili na 8. mieste a hlavné mesto Fínska - Helsinki, ktoré zasadili na 6. miesto.

Práve Helsinki, ako ďalšie z nudných hlavných miest na tomto zozname, popísali ako miesto s pokojnou atmosférou. „Ale práve tento pokoj môže byť nevýhodou pre tých, ktorí hľadajú živší mestský zážitok,” zhodnotil portál.

„Mestu chýba rušná energia a rozmanité atrakcie, ktoré nájdete v iných európskych hlavných mestách, vďaka čomu je destináciou vhodnejšou pre tých, ktorí oceňujú pokojné prostredie pred živým mestským životom,“ dodáva portál.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: iStock