Pellegriniho voliči z videa. V predvolebnej kampani na prezidenta sú aj platení herci a komparzisti


Foto: Pellegriniho voliči z videa. V predvolebnej kampani na prezidenta sú aj platení herci a komparzisti Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Len pár dní pred voľbami sa toho prezidentskému kandidátovi Petrovi Pellegrinimu naozaj nakopilo. Na utorkové poludnie sa nezúčastnil predvolebného duelu so svojim oponentom Ivanom Korčokom, čo odôvodnil plánovanou návštevou voličov v regiónoch. Napokon sa však prevalilo, že počas  celej relácie bol Pellegrini v srdci Bratislavy na Miletičovej ulici len necelé štyri kilometre od miesta, kde sa mal predvolebný duel konať. Korčok tak diskutoval sám.

Len o pár hodín po tomto politickom faux pas sa na plecia súčasného šéfa parlamentu a predsedu strany Hlas-SD zvalil ďalší problém. Podľa zistení Denníka N majú byť údajní Pellegriniho priaznivci v predvolebnom videu, ktoré zverejnil na Instagrame zaplatení herci. 

Pellegriniho volebný tím sa tak v predvolebnej kampani snažil navodiť dojem podpory obyčajných ľudí. Netrvalo dlho, aby si tváre jeho podporovateľov začínali všímať ľudia, ktorí ich spoznávali najmä vďaka seriálom, v ktorých vystupovali ako komparz.

Dvaja z nich pritom portálu potvrdili, že vystúpenie v predvolebnej reklame bola pre nich bežná herecká práca, za ktorú dostali peniaze. Denník N dodáva, že keď komparzistov oslovili, od agentúry dostali správu s varovaním, aby dodržali mlčanlivosť a s médiami nekomunikovali. „Nechcem byť prezident influencerov ani hercov. Ja chcem byť prezidentom ľudí,“ povedal pritom Pellegrini krátko po prvom kole prezidentských volieb.

Jeden z hercov obsadil rolu aj obľúbenom slovenskom seriáli

Jedným z komparzistov v predvolebnom spote Petra Pellegriniho je aj Marek. Ten vo videu vystupuje ako robotník. Aj keď v spote použili jeho skutočné krstné meno, zamestnanie mu vymenili. Dodáva, že nie všetci z predvolebného spotu volia Pellegriniho. „Niektorí to robia z presvedčenia, niektorí pre zárobok, niektorí pre zviditeľnenie sa,“ povedal pre portál.

Mimo iného hral aj v seriáli Dunaj, k vašim službám a Zrada z dielne Tv Markíza či v seriály Nemocnica Tv JOJ. Svoje role však odprezentoval aj v reklamných spotoch súkromných firiem a spoločností.


Zdroj: Instagram/ Peter Pellegrini

Zdroj: Reprofoto Denník N/ Instagram/ marek_s

Zdroj: Reprofoto Denník N/ Instagram/ marek_s

V spote tak vystupujú aj ďalší dvaja komparzisti, ktorí sa do reklamného videa pre Petra Pellegriniho dostali cez agentúru. Jedným z nich je aj Jozef, ktorý v predvolebnom videu vystupuje ako manažér. Ten však dodal, že jeho vystúpenie vo videu je v súlade s jeho presvedčením. Portálu však viac neprezradil, nakoľko je viazaný zmluvou o mlčanlivosti.

Zdroj: Instagram/ Peter Pellegrini

Zdroj: Reprofoto Denník N




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu