Poslanec Náhlik tají svoj dom vo Vrakuni. V majetkovom priznaní ho nemá, Pellegrini k nemu chodí venčiť psa


Foto: Poslanec Náhlik tají svoj dom vo Vrakuni. V majetkovom priznaní ho nemá, Pellegrini k nemu chodí venčiť psa Foto: Google Maps, Facebook/Peter Pellegrini

Poslanec Hlasu-SD Peter Náhlik vlastní dom v bratislavskej Vrakuni. Stavbu na Priehradnej ulici však neuvádza vo svojom majetkovom priznaní za rok 2022. Zo zákona je ako poslanec povinný takýto majetok priznať. Na majetok poslanca Hlasu-SD upozornil líder hnutia Slovensko, Igor Matovič a Denník SME.

Náhlikovo meno sa v poslednom čase spomína najmä v súvislosti s Petrom Pellegrini. Jeho firma DeGarde mu totiž požičala súkromné lietadlo na jeho cesty po regiónoch. Prezidentský kandidát tvrdí, že let riadne zaplatí. Podľa jeho slov by ho mal stáť 1600 eur bez DPH. „Urobil by som to aj desaťkrát, ak by mi to umožnilo sa čo najrýchlejšie dostať k občanom,“ deklaroval v TV Markíza Peter Pellegrini. Na transparentom účte sa tento výdavok stále nenachádza.

Čo sa týka domu vo Vrakuni, susedia denníku SME potvrdili, že prezidentský kandidát dom často navštevuje. To napokon potvrdil aj on sám v utorok v televíznej prezidentskej debate. „Keďže ho nevyužíva, tak áno, mám možnosť ho v prípade potreby využiť. Je to celkom praktické, je fajn tráviť na záhrade čas so psom. Alebo keď prídu rodičia na návštevu, je lepšie ísť do takéhoto priestoru,“ povedal s tým, že jeho byt, ktorý ho podľa vlastných slov stál 613-tisíc eur a má rozlohu 88-metrov štvorcových je primalý a tlačili by sa v ňom. Byt sa nachádza v Zuckermadli na nábreží Dunaja.

Poslanec Náhlik zdedil rodinný biznis po otcovi. Známe bolo jeho prepojenie na oligarchu Vladimíra Poóra. S otcom boli obchodní partneri. Náhlik je poslancom od roku 2012, kedy kandidoval za stranu Smer-SD. Po odčlenení skupiny okolo Petra Pellegriniho sa pridal k strane Hlas-SD.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu