Veľká noc s pohárikom v ruke. Len 13-ročný chlapec z Pezinka skončil v nemocnici pre intoxikáciu alkoholom


Foto: Veľká noc s pohárikom v ruke. Len 13-ročný chlapec z Pezinka skončil v nemocnici pre intoxikáciu alkoholom Foto: ilustračné/freepik.com

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky informovalo o smutnej bilancii počas veľkonočných sviatkov. Od Veľkého piatka do Veľkonočného pondelka vyslali celkovo 260 ambulancií rýchlej zdravotnej a lekárskej pomoci, ktoré smerovali k pacientom so zdravotnými problémami.

Tie súviseli najmä s požitím alkoholických nápojov, avšak nechýbali ani tradičné veľkonočné diagnózy, ktoré sa podpísali predovšetkým na bolesti brucha. „Na operátorov linky tiesňového volania 155 sa s tráviacimi problémami obrátilo doteraz (platné k 2. 4. 00:00 hod., pozn. redakcie) 521 pacientov,” uviedlo opračné stredisko na sociálnej sieti.

Odstrašujúcim prípadom bol aj mladý 13-ročný pacient z pezinského okresu, ktorého počas soboty transportovali do Národného ústavu detských chorôb kvôli intoxikácii alkoholom.

Najviac práce mali zas zdravotníci počas Bielej soboty, kedy zasahovali až 72-krát. Rekordné prvenstvo mal Košický kraj, kde boli záchranári vyslaní až k 46 prípadom. Najpoctivejší boli naopak obyvatelia Trnavského kraja, kde kvôli alkoholu zasahovali v priebehu sviatkov 14-krát.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu