Bratislavčanov terorizujú potkany: V Petržalke sa kŕmia odpadkami, ľudia si majú pomôcť sami


Foto: Bratislavčanov terorizujú potkany: V Petržalke sa kŕmia odpadkami, ľudia si majú pomôcť sami Foto: ilustračné/pexel.com/DSD

Obyvatelia bratislavskej Petržalky zápasia s problémom, ktorý už v minulosti zažili. Na kontajnerových stojiskách bratislavského sídliska občania váhajú, či je vôbec bezpečné odpadky z bytov vynášať. Obyčajnú, každodennú činnosť totiž komplikujú prerastené hlodavce.

Tento problém však Petržalčania nezažívajú prvýkrát. Premnožené potkany terorizovali sídlisko už v septembri minulého roka. Túto správu potvrdilo hneď niekoľko občanov. Pre portál Štandard to vtedy potvrdil aj odborník na deratizáciu z Deratizér Bratislava. „V rámci celej Bratislavy sú premnožené potkany. Na vine sú hlavne nedostatočné alebo dokonca nevykonané povinné deratizácie,“ povedal vtedy portálu.

Problém s potkanmi sa vrátil, občania si majú pomôcť sami

Vo verejnej facebookovej skupine BRATISLAVA - PETRŽALKA sa s opakujúcim sa problémom podelila pani Jana. Tá na videu zachytila hneď niekoľko prerastených hlodavcov, ktorí si pochutnávajú na odpadkoch. „Takže stále v pohode s týmto? Oproti Tescu aktuálne…“ doplnila v popise videa.


Ľudia v komentároch však situáciu komentovali, že v na najväčšom slovenskom sídlisku nejde o nový pohľad. David Pavlík, vedúci Referátu komunikácie na video reagoval tak, že Petržalka ľuďom pomôcť nemôže, obyvatelia Petržalky sa tak musia vynájsť sami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu