Deti naháňali diviaky po detskom ihrisku na sídlisku v Pezinku. Boli kúsok od tragédie


Foto: Deti naháňali diviaky po detskom ihrisku na sídlisku v Pezinku. Boli kúsok od tragédie Foto: pexels.com

Obyvateľka sídliska Sever miestnych v Pezinku bola zhrozená, keď pred pár dňami videla zvláštnu “hru” detí na tamojšom ihrisku. Podľa jej slov tam mali traja malí chlapci za revu a dupania hnať dospelého diviaka so samicou na detské ihrisko, kde ich obkľúčili, kričali po nich a svietili nad nimi telefónmi. 

Diviaky sa našťastie báli a utiekli. Nabudúce ich môžu napadnúť. Rodičia, dohovorte deťom, nech sa nepribližujú k diviakom,“ dodala svedkyňa incidentu.

Pod príspevkom sa strhla debata. Jeden z komentujúcich uviedol, že zver je vektorom aj iného nebezpečenstva ako predstavuje atak zo strany hoc aj diviačice. Podľa neho je úplne logické, že dospelí učia svoje deti brániť si svoje teritórium. „Keď som na nich kričala: Chlapci, radšej prestaňte. Nie je to dobrý nápad, môžu vám ublížiť. Smiali sa a pokračovali veselo ďalej. Neviem, či by som zaháňala dospelé diviaky do kúta a nazývala to obranou,“ odpovedala mu autorka príspevku. S informáciou sa podelila na sociálnej sieti.

Vyššie uvedený komentár k incidentu pobúril aj ďalších. „Tak som rada, že tie diviaky mali v tomto prípade viac rozumu ako niektorí rodičia. Nežijeme v praveku. To, aby im dali do rúk aj kopije a šup deti bežte brániť svoje územie. Veď to je choré. Ani si nechcem predstaviť, čo všetko sa mohlo stať. Zahnať nebezpečné zvieratá do kúta a provokovať ich mi neznie ako bránenie si územia, ale ako pokus o samovraždu. Čo zmôže dieťa proti takému zvieraťu, keď je nahnevané a bojuje o svoj vlastný život,“ uvidela Petra. 



Radovan sa domnieva, že ak v budúcnosti nastane podobná situácia, môže to dopadnúť oveľa horšie „Teraz to skončilo útekom diviaka a smiechom deciek. Nabudúce sa môže opakovať podobná situácia, ale trochu inak. Človek pôjde domov z práce, bude si svietiť na cestu mobilom a napadne ho možno aj ten istý diviak, ktorý teraz utiekol!“ 

Podľa svedkyne nebezpečných hier na ihrisku, diviaky z incidentu neutiekli späť do lesa, ale prechádzali sa ešte asi dve hodiny po Severe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu