Krčmu U Waltera v Krasňanoch zbúrajú. Výstavba bytovky však obyvateľov rozdeľuje


Foto: Krčmu U Waltera  v Krasňanoch zbúrajú. Výstavba bytovky však obyvateľov rozdeľuje Foto: Monaq Leasing

V Starých Krasňanoch má vzniknúť na križovatke ulíc Hubeného a Vrbenského nový bytový dom. Nahradí krčmu U Waltera, alebo ako ju poznajú miestni, Krasňanskú kúriu, ktorá bude zbúraná. Za výstavbou bytovky stojí spoločnosť Monaq Leasing. S výstavbou by chcela začať už budúci rok.

Búranie Krasňanskej kúrie hneď medzi občanmi rozbúrilo vášne. Výstavbu kritizoval ešte v roku 2021 aj starosta Rače Michal Drotován. Mestská časť plánovala vo vedľajšej budove vytvoriť zázemie pre seniorov a knižnicu a tvrdí, že pred vydaním súhlasu Magistrátu Drotována nikto neoslovil. Starosta tiež tvrdí, že spoločnosť zatiaľ nezískala žiadne územné rozhodnutie, ani stavebné povolenie. 

Nespokojní občania a búranie knižnice

„Nakoľko sa má celý objekt reštaurácie búrať, dohodli sme sa s touto firmou, že na ich náklady zbúrajú zároveň aj budovu bývalej knižnice, ktorá je v správe Mestskej časti Rača. Na fotografiách ide o objekt s bielou fasádou - po dlhých rokoch je v stave, že sa dá iba zbúrať,“ napísal na začiatku marca. Zároveň dodal, že diskutujú o ďalšom využití pozemku. 


Medzi rezidentmi sa však nájdu aj zástancovia výstavby. „Ako neviem, či to bude zmena k horšiemu. Okolie Waltera a knižnice vyzeralo posledné roky strašne,“ tvrdí Martin pod príspevkom na sociálnej sieti. „Situácia v Krasňanoch ja taká že tu hrozí výstavba ďalších domov,“ tvrdí zas Miro. S pribúdajúcimi bytovými domami sú nespokojní viacerí rezidenti. „Krása, všetko zastavať. A pritom to bolo veľmi príjemné miesto. A nádherná Krasňanská kúria,“ napísal Ján.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu