Nemáte plány na Veľkú noc? Spoznajte Bratislavu prostredníctvom rekreačných mestských liniek


Foto: Nemáte plány na Veľkú noc? Spoznajte Bratislavu prostredníctvom rekreačných mestských liniek Foto: Dopravný podnik Bratislava

Z oblohy žiaria prvé slnečné lúče a príroda sa po zime opäť prebúdza k životu. Ide o správny čas, kedy vyraziť na prechádzku a spoznať čaro bratislavskej prírody. Od dnešného dňa sa môžete do svojich obľúbených lokalít odviezť vďaka spolupráci Dopravného podniku Bratislava a Mestskými lesmi v Bratislave rekreačnými linkami známymi pod označením #smhdpozelenej.

Elektrobusy vás k oddychovým lokalitám odvezú ekologicky a pohodlne bez zbytočných komplikácií s parkovaním. Počas minulého roka zaznamenali veľký úspech, pričom odviezli takmer štvrť milióna cestujúcich.

Aké linky môžete v nasledujúcich dňoch využiť?

Linka 29Hrad Devín, Devínska Kobyla, Sandberg
Linka 43Železná studnička, Kačín, lanovka, Lesopark
Linka 44Koliba, Horský park
Linka 52Minizoo Biely kríž, pozorovateľňa zvierat Vydrica
Linka 144Kamzík, lanovka
Linka 154Pekná cesta, Horáreň Krasňany

Dopravný podnik Bratislava ponúka pár tipov na miesta, ktoré sa oplatí navštíviť. Prvým z nich je rekreačný areál Kačín, ktorého súčasťou sú aj miesta na opekanie či grilovanie. Naopak, areál Kamzík je vhodný pre turistiku s deťmi, pričom si z neho môžete spraviť okruh cez Železnú studničku. V prípade, že sa vyveziete k Horárni Krasňany, môžete sa vybrať k pozorovateľni zvierat Vydrica alebo až na Biely kríž.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu