Duel kandidátov na RTVS bol ostrý. Korčok Pellegrinimu vyčítal súkromné lietadlo, ten to označil za trápne


Foto: Duel kandidátov na RTVS bol ostrý. Korčok Pellegrinimu vyčítal súkromné lietadlo, ten to označil za trápne Foto: Facebook/Ivan Korčok, Peter Pellegrini

V Rádiu Slovensko sa začal prvý duel kandidátov druhého kola prezidentských volieb. Diskusiu Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka moderuje Karolína Lacová. Online prenos priebežne aktualizujeme.

ONLINE

13:46 Diskusia kandidátov sa končila.

13:45 Pellegrini vysvetľuje rozpory v transparentnosti svojej kampane, na ktoré poukázala Transparency International. „Agentúra, ktorá nám robí kampaň, asi nemusí na ďalší deň poslať faktúru. Máme 60 dňové splatnosti, nemôžem zaplatiť niečo, na čo nemám faktúru,“ tvrdí.

13:43 „Je pravda, že moja manželka mala živosť. Mám hypotéku za 238-tisíc, ktorú doteraz splácam,“ vysvetľuje svoje majetkové pomery Ivan Korčok.

13:34 Korčok zopakoval, že je proti posielaniu slovenských vojakov na Ukrajinu. Pellegriniho vyzýva, aby sa dištancoval od výrokov Matúša Šutaja Eštoka na jeho adresu. „A vy sa idete dištancovať od Igora Matoviča?“ pýta sa Pellegrini. Reaguje tak na predošlé vyjadrenie Korčoka, ktorý potvrdil, že s Matovičom rokuje o podpore. Odkazuje mu, aby nevyplakával. „Mňa mama otec naučili, že treba bojovať so cťou. Ja nevyplakávam, kto na mňa útočí. Že meme stránky robia príspevky a Denník N karikatúry,“ vraví Pellegrini.

13:32 „Pred dvoma týždňami bol protiváhou vláde a teraz chce spolupracovať. Predtým boli protesty, teraz spája a miluje nás všetkých,“ kritizuje Korčoka líder Hlasu-SD.

13:27 „Viem, že vám poradcovia, že máte spomínať slovo panika. Ale uisťujem vás, že my v panike nie sme. Vy možno neviete, čo budete potom robiť, 30 rokov ste sa vyvážali v štátnej limuzíne,“ povedal Pellegrini na Korčokove úvodné slová o súkromnom lietadle.

13:23 Korčok odmieta, že by s vládou Roberta Fica nevedel spolupracoval. „Budem stáť pri vláda, keď sa rozhodne robiť ťažké veci, ktoré Slovensko potrebuje,“ vraví a dodáva, že to neznamená, že bude mať „stiahnuté uši“.

13:20 „Nebol som prilepený do bavoráku a do štátnej funkcie,“ reaguje Korčok na Pellegriniho slová. Pellegrini sa podľa neho bojí vlády Igora Matoviča, ktorú predseda parlamentu kritizoval za nedokončené veci. Korčok tvrdí, že sa Pellegrini bojí rozviazaných rúk polície.

13:13 „Prečo ste ušli z politiky? Povedali ste si, že je lepšie utiecť od roboty a sa odpratať do prezidentského paláca,“ tvrdí Pellegrini a Korčokovi pripomína, že odmietol ponuku Richarda Sulíka, byť na čele SaS.


13:10 „Na Petrovi Pellegrinim si celkom vážim spôsob komunikácie,“ priznáva Korčok, ale zároveň spochybňuje, že by mal Pellegrini pevné postoje. Ďalej vyvracia tvrdenie, že by ako prezident mohol rozbiť vládu. „Ide o veľa. Ale viete o čo ide vám pán Pellegrini? O seba,“ vraví Korčok a z rádia následne znie Pellegriniho smiech.

13:06 Pellegrini pred pár mesiacmi povedal, že sa neplánuje odpratať na reprezentatívnu funkciu. V Rádiu Slovensko priznal, že svoj názor zmenil. 

12:59 Korčok sa opäť vracia k téme rozkolu Smeru-SD a Hlasu-SD. „Od Roberta Fica ste odišli, pretože je minulosť. Teraz ste sa do nej vrátili,“ vraví. Moderátorka Lacová ho prerušuje, na čo Korčok okamžite reaguje slovami: „Pani Lacová, potichu.“ Vzápätí sa za svoj výrok ospravedlnil.

12:56 Pellegrini Korčokovi vyčíta, že sa neozval pri únose Kováča, vražde Remiáša či vražde Kuciaka. Z jeho tvrdenia následne vznikla hádka, ktorú prerušila moderátorka Lacová s tým, že na posolstvá, ktoré majú napísané na papieri, bude ešte priestor.

12:48 Korčok tvrdí, že je na svoju kariéru hrdý a cituje Roberta Fica: „Pellegriniho som urobil ja.“ Korčok lídra Hlasu-SD obvinil, že v prezidentskom úrade bude chrániť vládu Roberta Fica. Na otázku, či o podpore rokoval so Štefanom Harabinom, Korčok neodpovedal.

12:45 „Ja som narozdiel od vás našiel odvahu ísť vlastnou cestou. Odišiel som od Smeru. Narozdiel od vás, ktorý ste poslušne sedeli za stolom a šúchali nohami,“ tvrdí vraví svojmu oponentovi Pellegrini.

12:43 Korčok potvrdil, že s Igorom Matovičom komunikuje. Dostal uistenie, že voliči hnutia Slovensko vedia, o čo v tejto chvíli ide. Podpora Patrika Dubovského je podľa jeho slov tiež na dobrej ceste.

12:40 Ivan Korčok svojho oponenta kritizuje, za to, že do regiónov lieta súkromným lietadlom. „Slovensko sa dá objavovať aj z vlaku. Hovoríte, že ste ľudový prezident, ale nechávate sa odviezť súkromným lietadlom,“ vraví. Pellegrini je počuteľne podráždený. „To je tak trápne,“ zamrmlal predseda parlamentu. 

12:36 Pellegrini odmieta, že by podcenil kampaň v regiónoch. Priznáva, že na kampaň využil ministrov Hlasu-SD, ale nevidí v tom problém. Podľa neho ide len o prezentáciu výsledkov. „Je to logické, že pri mojich ministroch prezentujem výsledky našej vlády,“ vraví.

12:21 Ivan Korčok tvrdí, že je z výsledku prvého kola povzbudený a teší sa podpore naprieč demografických spektrom. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu