Bratislavskými MHD-ečkami sa počas sviatkov môžete odviesť k niekoľkým atrakciám v okolí


Foto: Bratislavskými MHD-ečkami sa počas sviatkov môžete odviesť k niekoľkým atrakciám v okolí Foto: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

Počas Veľkej noci by sme na Slovensku mali mať teplé a slnečné počasie, ktoré môžete využiť na rôzne výlety do okolia Bratislavy. Namiesto auta sa na svoje vybrané atrakcie môžete dostať aj miestnou MHD. Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s mestskými lesmi spúšťajú od piatka 29. marca obľúbené rekreačné linky #sMHDpozelenej!.

DPB sľubuje každému, kto nasadne do týchto rekreačných elektrobusov, že nebudú musieť riešiť žiadne problémy s parkovaní, a zároveň sa odvezú k oddychovým lokalitám pohodlne, bez stresu a ekologicky. Minulý rok tieto linky použil rekordný počet cestujúcich. Podľa dopravného podniku bolo prepravených štvrť milióna ľudí.

Za zážitkami, spoznávaním či oddychom vás odvezú tieto linky

  • 29 – Hrad Devín, Devínska Kobyla, Sandberg,
  • 43 – Železná studnička, Kačín, lanovka, Lesopark,
  • 44 – Koliba, Horský park,
  • 52 - Minizoo Biely kríž, pozorovateľňa zvierat Vydrica,
  • 144 - Kamzík, lanovka,
  • 154 - Pekná cesta, Horáreň Krasňany.
Zdroj: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

DPB odporúča na relax v srdci prírody rekreačný areál Kačín, ktorý poskytuje okrem iného aj mnoho miest na opekanie či grilovanie. Krásne výhľady a skvelé miesto pre pobyt s deťmi si môžete užiť v areáli Kamzík.

Ak si chcete turistiku predĺžiť, môžete si z neho spraviť okruh aj cez Železnú Studničku. A ak sa vyveziete ku Horárni Krasňany, môžete sa vybrať na výlet ďalej, napríklad k unikátnej pozorovateľni Vydrica, či až na Biely Kríž.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu