Šimkovičová môže mať problém. RTVS zvažuje štrajk a založenie odborov, aktivisti chystajú protest


Foto: Šimkovičová môže mať problém. RTVS zvažuje štrajk a založenie odborov, aktivisti chystajú protest Foto: Úrad vlády

Zamestnanci RTVS zvažujú pri pripravovanej novele ministerky Šimkovičovej ďalšie kroky. Nevylúčili založenie odborov či štrajk. Oznámili tiež založenie koordinačného výboru, ako reakciu na výzvu proti zrušeniu verejnoprávneho média. Tú podpísalo viac ako 1 200 zamestnancov RTVS. Informoval o tom člen výboru Tomáš Bartoněk.

„Náš odpor proti akýmkoľvek pokusom o politické ovládnutie RTVS sa bude stupňovať až na hranicu, ktorú nám umožňujú platné zákony tejto republiky,“ tvrdí členka nového výboru Soňa Gyarfašová.

Šimkovičovej novela ráta so zrušením RTVS a jej nahradením novou inštitúciou Slovenská televízia a rozhlas (STaR). Podporu zamestnancom sa rozhodli vyjadriť aj aktivisti. Dnes, 27. marca organizuje občianske združenie Mier na Ukrajine protest o 17:00 hod. na bratislavskom Námestí slobody. Odtiaľ bude nasledovať pochod k budove rozhlasu, okolo ktorého protestujúci vytvoria živú reťaz.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu