Pellegrini mal odovzdať časť letiska Sliač Američanom. Demokrati upozorňujú na dokument ministerstva


Foto: Pellegrini mal odovzdať časť letiska Sliač Američanom. Demokrati upozorňujú na dokument ministerstva Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Mimoparlamentná strana Demokrati obviňuje bývalú vládu Petra Pellegriniho z toho, že odovzdala časť územia na letisku Sliač americkej strane. Podľa zmluvy, ktorú podpísal vtedajší minister Peter Gajdoš (SNS) majú podľa Demokratov do časti letiska prístup výhradne Američania. Slováci sa tam dostanú len na základe súhlasu americkej vlády.

Peter Pellegrini má ústa plné suverenity. Nazýval nás vlastizradcami a spolu s Ficom strašil, že ideme odovzdať Američanom letisko Sliač. Čuduj sa svete, bola to jeho vláda, ktorá súhlasila s odovzdaním suverenity nad časťou vojenského letiska Sliač vláde USA. Vidíte to čierne na bielom, toto je nespochybniteľný dôkaz,” povedal bývalý minister obrany a predseda Demokratov Jaroslav Naď v tlačovej správe.

Naď to tvrdí na základe verejne dostupného dokumentu z ministerstva obrany. S otázkami sme kontaktovali Petra Pellegriniho. Na stanovisko stále čakáme. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu