Služba ponúka sledovanie seriálov a filmov. Môžete však prísť o desiatky eur


Foto: Služba ponúka sledovanie seriálov a filmov. Môžete však prísť o desiatky eur Foto: ilustračné foto; unsplash.com/@glenncarstenspeters

Záujem Slovákov o online predplatné služby v minulosti priniesol na náš trh viacero veľkých, ale aj menších spoločností. Zároveň však vytvára zázemie pre podvodné stránky, ktoré ponúkajú filmy a seriály zadarmo. Ľudia však môžu prísť o nemalé peniaze, o čom informuje Živé.sk.

Spravodajský portál upozorňuje na službu, ktorá sa snaží priživiť na mene známej stránke venovanej filmom a seriálom – Česko-slovenská filmová databáza (ČSFD). Podvodná stránka zneužíva značku a logo filmovej databázy, pričom využíva doménu CSFD.tv.

Táto online služba sľubuje bezplatné sledovanie filmov a seriálov vo vysokej kvalite. Používateľ sa dokonca nemusí registrovať, teda aspoň na niekoľko sekúnd sledovania. Potom ho stránka vyzve, aby si vytvoril a aktivoval účet zdarma.

Ani to však nie je pravda, keďže neskôr ho presmeruje na inú stránku. Tam už od neho žiadajú osobné údaje a dokonca informácie o platobnej karte. Používateľ by tým mal získať tri dni plného prístupu za dve eurá, následne mu budú strhávať predplatné vo výške 27 až 29 eur každých 14 dní.

Portál Živé.sk zároveň uvádza, že nie je známe, či po vytvorení účtu a prípadnej platbe používateľ reálne získa nejaké služby. S istotou sa však dá povedať, že výška tohto predplatného je mnohonásobne vyššia ako u konkurencie na známych streamovacích platformách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu