Kto je nová riaditeľka Bibiany? Kamarátka ministerky kultúry z Kittsee


Foto: Kto je nová riaditeľka Bibiany? Kamarátka ministerky kultúry z Kittsee Foto: Facebook/Petra Flach

Ešte včera sa v médiách objavila správa o odvolaní riaditeľky Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana. Zuzana Liptáková bola odvolaná bez udania dôvodu, jej rozhovor u ministerky mal trvať len dve minúty. Na jej miesto ministerka kultúry Martina Šimkovičová dnes dosadila ekonómku Petru Flach. 

Podľa našich informácií má Flach k Šimkovičovej veľmi blízko. Obe žijú v rakúskej Kittsee neďaleko seba a majú kamarátsky vzťah. Zo sociálnych sietí je zrejmé, že sú kamarátkami a plánovali aj spoločnú dovolenku v Chorvátsku.


Ekonómka Flach je vydatá za rakúskeho občana a spolu s ním kandidovala do mestského zastupiteľstva v Kittsee. Dokazujú do dokumenty na oficiálnej stránke obce. 

Zdroj: kittsee.at
Okrem toho jej pohyb v rakúskej Kittsee dokazujú aj stavebné povolenia. V septembri 2015 bolo vypísané stavebné povolenie pre výstavbu zimnej záhrady a zastrešenie terasy.

Zdroj: oevp-kittsee.at
Na kamarátstvo Šimkovičovej a Flach upozornila aj členka Demokratov Dorota Nvotová. „Dňa 7. marca zdieľa pani Flach putovnú výstavu Bibiany v Liptovskom Mikuláši. A potom znova nič, len vata, detské módne prehliadky. Predpokladám, že sa 7.marca dozvedela, že by mohla byť novou riaditeľkou, následne si na internete pozrela čoho riaditeľkou by to vlastne mohla byť, zazdieľala obsah a bolo. Ale možno jej krivdíme, možno si urobila výlet do zahraničia (rozumej na Slovensko), do samotnej Bibiany,“ napísala na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu