FOTO: Dôležitá dopravná tepna v Bratislave prechádza rekonštrukciou, vyhnite sa kolónam


FOTO: Dôležitá dopravná tepna v Bratislave prechádza rekonštrukciou, vyhnite sa kolónam
Galéria: 8 fotiek
Foto: Račianska ulica (zdroj: Michal Feik)

V piatok 22. marca 2024 odštartovala plánovaná kompletná rekonštrukcia frekventovanej Račianskej ulice. Cesta bola už dlhodobo v zlom technickom stave a podľa odborníkov bola čo najskoršia prestavba neodkladná. V najbližších mesiacoch však môže v hlavnom meste spôsobiť chaos. 

Doprava je kvôli prácam vždy prerušená len v dotknutom pruhu, zatiaľ čo druhý ostáva prejazdný. Takto budú práce postupne pokračovať až do konca leta. Na komunikácii bude vďaka štedrému financovaniu položený špeciálny nízkohlukový asfalt, dohaduje sa aj vsakovacia dlažba za účelom zlepšenia odvodnenia. 

Ako vysvetlil Michal Feik, poslanec miestneho zastupiteľstva mestskej časti Rača, práce budú rozdelené do približne 30 etáp tak, aby došlo k čo najmenšiemu narušeniu plynulosti premávky. Najnáročnejšie úseky, ako križovatka s Pionierskou a Jarošovou ulicou, či úsek medzi Pionierskou a Legerskeho sa budú realizovať až počas letných prázdnin. 


Ak nechcete v najbližších mesiacoch tráviť podstatnú časť voľného času v zápche, naplánujte podľa toho svoje presúvanie. Odporúča sa využívať električkovú dopravu, ktorá bola v dotknutom úseku vo februári posilnená o 23%. Na linke 7 nasadil dlhšie 32 metrové električky, ktoré tu nahradili pôvodne kratšie 21 metrové. V rannej špičke tak prepravia za hodinu o 1300 ľudí viac.

V každom prípade bude najvhodnejšie nechať auto doma, a ak ním už musíte cestovať, vyrazte skôr alebo neskôr, ako zvykne byť dopravná špička. Za volantom venujte adekvátnu pozornosť situácii v premávke a nezabudnite na ohľaduplnosť voči iným šoférom, ako napríklad ponechanie uličky záchrany  v prípade, že sa ocitnete v zápche. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu