FOTO: Dopravný podnik Bratislava vymenil v meste viac ako tisíc starých označníkov za nové


FOTO: Dopravný podnik Bratislava vymenil v meste viac ako tisíc starých označníkov za nové
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

Dopravný podnik Bratislava úspešne vymenil 1436 označníkov MHD. Na Moste Apollo sa ukončila jedna éra, kedy sa s cestujúcimi rozlúčil posledný červený označník starého typu. Tento dizajn sa používal približne 40 rokov.

Nové označníky ponúkajú oproti svojim predchodcom niekoľko vylepšení, ktoré zlepšujú orientáciu a spríjemňujú cestovanie s bratislavskou MHD:

  • na všetkých označníkoch je možné nájsť označenie nástupišťa zastávky písmenom, ktoré je zároveň použité aj v cestovnom poriadku či na schéme prestupného uzla,
  • na prestupných zastávkach je veľké označenie nástupišťa súčasťou zastávkového stĺpu, čo prispieva k lepšej orientácii a nájdeniu správnej zastávky,
  • zväčšilo sa aj písmo, ktorým sú označené zastávky a linky,
  • na väčšine označníkov okrem čísla linky je uvedená aj konečná zastávka pre linku v danom smere,
  • na zastávkach bez prístreška sú po novom cestovné poriadky umiestnené v sklenenej vitríne, čím sú odolnejšie proti vandalizmu či počasiu a pre cestujúcich čitateľnejšie.


Aj keď označníky v starom dizajne už na zastávkach nie sú, ich púť ešte nekončí. Dopravný podnik Bratislava plánuje viacerým z nich nájsť nový domov. Viac informácií o tomto projekte oznámi už onedlho.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu