VIDEO: Muž okrádal nič netušiacich zákazníkov podniku priamo za ich chrbtom, všetko však zachytila kamera


Foto: VIDEO: Muž okrádal nič netušiacich zákazníkov podniku priamo za ich chrbtom, všetko však zachytila kamera Foto: HAKA/Marlow Heglovic

V skupine na sociálnej sieti HAKA, ktorá sa venuje pomoci obetiam krádeží a iných trestných činov, sa objavilo zachytávajúce priebeh večera v jednom z bratislavských podnikov. Bezpečnostná kamera pritom zachytila jedného zo zákazníkov, ktorý „nenápadne“ okrádal nič netušiacich okolo sediacich. 

Na záberoch možno vidieť, ako si páchateľ v podniku strategicky sadol tak, aby mohol tajne šmátrať v bunde, ktorú mal cez stoličku prevesenú zákazník sediaci pri vedľajšom stole. V jednej chvíli si k páchateľovi prisadol ďalší muž a začal si čítať ponuku, pričom si buď nevšimol, čo ten zatiaľ robí, alebo to aspoň predstieral. 



Páchateľ si medzitým presadol na iné miesto a rovnakým spôsobom vybral vrecká z ďalšej bundy prevesenej na cudzej stoličke za ním. Zároveň sa po celú dobu nervózne obzeral okolo seba. Po úspešnom okradnutí minimálne dvoch ľudí sa obaja „zákazníci“ pobrali preč. 

Podľa nepotvrdených informácií kolujúcich v skupine HAKA môže ísť aj o organizovanú skupinu, ktorá takýmto spôsobom obieha podniky v Bratislave. Pri najbližšej návšteve baru, kaviarne či reštaurácie si preto dávajte dobrý pozor na svoje veci a nespúšťajte ich z dohľadu. Zlodeji totiž každý deň vymýšľajú nové a originálne spôsoby kradnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu