FOTO: Agresívny pes terorizuje v Petržalke okoloidúcich, jeho majiteľ nie je o nič lepší


FOTO: Agresívny pes terorizuje v Petržalke okoloidúcich, jeho majiteľ nie je o nič lepší
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Bratislava - Petržalka

V skupine na sociálnej sieti venovanej životu a problémom obyvateľov Petržalky sa objavil príspevok, v ktorom jedna Bratislavčanka zdieľala nepríjemnú skúsenosť. Jedného dňa so svojím otcom venčili psa popri Chorvátskom ramene v Petržalke, keď na nich medzi Lachovou 22 a 26 znenazdajky zaútočil cudzí pes bojového plemena. 

Napadol nášho psa a môjho ocina, pánovi sa vyvliekol z obojku a agresívne zaútočil,“ opisovala incident dcéra poškodeného. Jej otec sa snažil ich malého psíka chrániť vlastným telom, rozzúrené zviera mu pritom roztrhalo bundu. 

Majiteľ štvornohého agresora však nebol nápomocný pri ukľudnení situácie, naopak, správal sa rovnako konfrontačne. „Pán sa ešte vyhrážal a vykrikoval vulgárne nadávky,“ tvrdí žena v príspevku. Muž vraj ešte nejakú dobu držal psa kolenom pri zemi, keďže ho nevedel ukľudniť.

Autorka príspevku ho podľa vlastných slov vyzvala, aby sám zavolal políciu, ktorá by situáciu doriešila. „Žiaľ neúspešne, tak som zavolala hliadku ja,“ pokračuje pisateľka. Neznámy páchateľ následne odišiel, žene sa podarilo odfotiť ho, ale len zo zadu. Na internete teraz hľadá ľudí, ktorí by ho vedeli identifikovať. 


Jeden z komentárov odkazoval na starší príspevok v tej istej skupine z apríla 2023. Ten tiež opisuje incident, kedy pes bojového plemena napadol menšieho psa, dokonca dvakrát. Podľa autorky mohlo ísť o kríženca pitbulla a staforda, nebola si však istá. Ku stretu malo dôjsť na Antolskej ulici v Petržalke, pričom majiteľ útočného psa tiež odišiel pred príchodom hliadky. Fotografie naznačujú, že sa môže jednať o tú istú osobu a psa. 

Poškodení v oboch prípadoch svoje skúsenosti nahlásili na polícii, totožnosť muža je však stále neznáma. Podľa vlastných slov budú vďační za akúkoľvek informáciu, ktorá by mohla pomôcť pri jeho hľadaní. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu