Katarína pred 19 rokmi odviezla deti do škôlky v Bratislave a už ju nikto nikdy nevidel. Stále ju hľadá interpol


Foto: Katarína pred 19 rokmi odviezla deti do škôlky v Bratislave a už ju nikto nikdy nevidel. Stále ju hľadá interpol Foto: cas.sk

Polícia Slovenskej republiky zverejnila v sérii venovanej dlhodobo nezvestným osobám príspevok o Kataríne Hrozányovej. Útla blondýnka zmizla jedného dňa v roku 2005 potom, čo zaviezla do školy svojho syna. S myšlienkou, že nádej umiera posledná, príspevok polície vyzýva na pomoc pri jej hľadaní. Katarína sa stále nachádza aj v databáze nezvestných Interpolu, v takzvanom žltom obežníku.

Podľa dostupných informácií však matka dvoch detí už dávno nie je medzi živými. Prípadu sa venoval portál Startitup, podľa ktorého jej vraždu niekto objednal, pričom za všetkým vraj stojí mafia. 

Katarína Hrozányová zaviezla ráno 1. decembra 2005 do škôlky a školy svoju 4-ročnú dcéru a 7-ročného syna. Odvtedy po nej nebolo ani stopy okrem jej auta, ktoré ostalo zaparkované na Košickej ulici v Bratislave. Jej zmiznutie ako prvá nahlásila jej teta Ružena, ktorá Kataríne po rozvode pomáhala s deťmi. 


Prípad bez akéhokoľvek posunu postupne zapadal prachom až do roku 2016, kedy NAKA zadržala jedného z najobávanejších slovenských zabijakov menom Zsolt Nagy, prezývaného Čonty. Ten začal s políciou spolupracovať a postupne odkrýval zverstvá, ktoré šokovali aj skúsených kriminalistov. 

Čonty opísal viac než 40 vrážd, v ktorých mal prsty obávaný gang sátorovcov. Rozpovedal sa aj o únose jednej drobnej blondýnky, ktorú sledovali a uniesli spred školy v Bratislave. Čonky mal policajtom ďalej vysvetliť, čo s ňou následne robili, kde a ako ženu zavraždili, a kde zakopali jej telo. To, že Čonty vypovedal o tejto kauze, potvrdila pre Startitup aj jeho advokátka Ivana Švarcová.

O vražde obyčajnej ženy z Bratislavy sa po zatknutí v roku 2020 rozpovedal aj ďalší známy mafián Boris Kaiser známy ako Indián. Vysokopostavený člen mafiánskej skupiny takáčovcov opisoval zvláštny rozhovor na jednom zo stretnutí zločineckej skupiny medzi členom gangu Ľubomírom Kudličkom a neznámym vplyvným mužom. „Povedal, že má nejaký problém so svojou ženou a hovorilo sa v tejto súvislosti o sume 1 milión korún,“ citoval Kaisera Startitup. Policajti si postupne výpovede Indiána a Čonkyho spojili a na základe súvislostí usúdili, že sa týkajú zmiznutia Hrozányovej. 


Obaja mafiáni sa vo svedeckých výpovediach zhodujú, že na únose a následnej vražde matky dvoch malých detí spolupracovali takáčovci a sátorovci. Často skloňovaný člen takáčovcov Ľubomír Kudlička je už právoplatne odsúdený za vraždu, pričom na jeho odsúdenie mala vplyv výpoveď spomínaného Čontyho. Toto svedectvo rozprúdilo v prípade nové vyšetrovanie, ktoré mali ešte v júli 2023 na starosti elitní policajti Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Reportéri Startitup navštívili v súvislosti s prípadom aj jej exmanžela a pýtali sa ho, čo si myslí o nových informáciách, predovšetkým v súvislosti s údajným miliónom, ktorý neznámy muž ponúkol za likvidáciu obyčajnej úradníčky. „My sme sa v roku 2004 rozviedli, a ona sa odsťahovala. Ja o nej nemám informácie žiadne,“ stroho odpovedal Martin Hrozány novinárom. Na otázky o zapojení mafie priznal, že „policajti o tom pred rokom hovorili.“ Následne sa ospravedlnil s tým, že sa ponáhľa k lekárovi. 


Reportéri stretli pred domom exmanžela zavraždenej ženy aj jeho matku, ktorej sa tiež opýtali niekoľko otázok. Zarazilo ich najmä priznanie, že rodina sa o zmiznutie Hrozányovej a následne pátranie nijak nezaujímala. „Nezaoberali sme sa pátraním, nie… Ja už vôbec nie. Keď už boli rozvedení, už to bolo pasé,“ povedala bývalá svokra Katarína Hrozányovej. Novinárov zarazila aj odpoveď na otázku, ako reagovali deti, ktorých matka pred 19 rokmi záhadne zmizla. „Deti sa absolútne nič nepýtali, my sme s nimi o tom nehovorili, teda neviem ako syn, ale ani sa nič nikdy nepýtali, tak som s nimi o tom nehovorila,“ tvrdila matka Hrozányovej exmanžela. 

Aj advokát, ktorý nezvestnú Katarínu zastupoval v rámci sporov s bývalým manželom, potvrdil, že jej zmiznutiu prechádzal ťažký rozvod spojený s bojom o majetky. „Náhle po tom, ako začali riešiť deti a majetok, Katarína zmizla,“ potvrdil advokát Miroslav Kučera. Do skladačky časom pribudla aj ďalšia znepokojivá skutočnosť. O záhadnom zmiznutí nenápadnej úradníčky svojho času písal aj investigatívny novinár Paľo Rýpal. Ten však tiež v roku 2008 záhadne zmizol a už ho nikto viac nevidel. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu