AKTUALIZOVANÉ: Nehoda Andreja Danka v Dúbravke je priestupok. Po dvoch mesiacoch k tomu dospela polícia


Foto: AKTUALIZOVANÉ: Nehoda Andreja Danka v Dúbravke je priestupok. Po dvoch mesiacoch k tomu dospela polícia Foto: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS

Podľa bratislavskej krajskej prokuratúry sa podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) pri januárovej dopravnej nehode v Dúbravke mohol dopustiť len priestupku.

Ako uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová, výsledky skráteného vyšetrovania preukázali, že v tomto prípade nešlo o trestný čin. Na informáciu upozornila RTVS.

Policajný vyšetrovateľ preto navrhuje uzavrieť dopravnú nehodu ako priestupok. Podľa Denník N teraz závisí od dozorujúceho prokurátora z bratislavskej okresnej prokuratúry, či návrh policajta bude akceptovať. Podľa zákona má na rozhodnutie 30 dní od doručenia.


Andreja Danka momentálne neriešia pre podozrenie, že by bol počas nehody pod vplyvom alkoholu. Podpredseda parlamentu fúkal až 15 hodín po nehode a mal negatívny výsledok. Z miesta nehody ušiel, keď policajti uňho doma v Dúbravke v noci po náraze klopali, neotvoril im. Tvrdil, že ich nepočul.

Krajská prokuratúra v Bratislave v najnovšom stanovisku tiež spomína, že zverejnenie kamerových záznamov z nehody bude možné potom, ako dozorujúci prokurátor preskúma závery uznesenia policajta a súvisiaci spisový materiál. Zverejnené záznamy z kamier sľuboval ešte v januári minister vnútra Matúš Šutaj Eštok



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu