VIDEO: Jazdec na kolobežke omdlel a spadol, namiesto pomoci ho okradol a nechal ležať na zemi


Foto: VIDEO: Jazdec na kolobežke omdlel a spadol, namiesto pomoci ho okradol a nechal ležať na zemi Foto: Bezcitný páchateľ zachytený po odchode z miesta činu. Facebook/Polícia SR

Muž prechádzal v nočných hodinách po ulici v Bratislave na elektrickej kolobežke, keď v jednom momente pravdepodobne omdlel, stratil rovnováhu, spadol a zostal ležať na zemi. Všimol si to jeden okoloidúci, ktorý sa za bezvládnym mužom okamžite rozbehol. Logicky sa zdalo, že sa mu chystá poskytnúť prvú pomoc a zavolať sanitku, ale on ho namiesto toho okradol a odišiel. 

Situáciu však zachytila kamera a teraz sa tak môže na jeho nechutné konanie pozrieť celé Slovensko. Neznámy páchateľ muža v bezvedomí prehľadal, odcudzil mu mobilný telefón a nechal ho omdletého na vozovke. Pomohli mu až náhodní okoloidúci, ktorí ho po chvíli objavili ležať na tom istom mieste. 

Polícia v tejto súvislosti pátra po totožnosti muža, ktorý sa dopustil tohto bezcitného konania, pričom pátranie by nemuselo byť veľmi náročné. Policajtom sa totiž podarilo incident na základe časových súvislosti prepojiť so záznamom z MHD, na ktorom možno dobre vidieť muža, ktorý sa s páchateľom z kamerových záznamov vizuálne zhoduje. Zábery z autobusu sú na konci priloženého videa. 


Ak zobrazenú osobu spoznávate, kontaktujte políciu na čísle 158 alebo sa zastavte osobne na ľubovoľnom policajnom oddelení. Páchateľovi hrozí v prípad dokázania trest odňatia slobody za trestný čin krádeže v súbehu s trestným činom neposkytnutia prvej pomoci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu