VIDEO: Cez petržalské Chorvátske rameno povedie nový most, aktuálne prebieha výstavba


Foto: VIDEO: Cez petržalské Chorvátske rameno povedie nový most, aktuálne prebieha výstavba Foto: bratislavskykraj.sk; Michal Feik

V Petržalke vznikne nový most, ktorý spojí brehy kanálu Chorvátske rameno. Most bude slúžiť ako združený pre električkovú, cestnú, cyklistickú a pešiu dopravu. Po dokončení výstavby nahradí pôvodný provizórny presyp Chorvátskeho ramena, o čom informuje Bratislavský kraj.

S mostom pribudnú aj nové zastávky mestskej hromadnej dopravy. Pred úrovňovou križovatkou trate s Rusovskou cestou vznikne zastávka Chorvátske rameno. Tá nahradí súčasnú konečnú zastávku Jungmannova, ktorá však úplne nezanikne.

Po predĺžení trate bude slúžiť už len ako občasná zastávka v prípade mimoriadnych situácií. Na Rusovskej aj Jantárovej ceste pri električkovej zastávke umiestnia autobusové zastávky, aby cestujúci mohli pohodlne prestupovať medzi električkami a autobusmi.


V súčasnosti na moste prebiehajú stavebné práce. Zároveň vzniklo video, ktoré zachytáva, ako stavbári betónovali nový združený most. Pozrieť si ho môžete nižšie. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu