Nečakane zomrel mladý učiteľ Matej z bratislavského gymnázia, smútia za nim blízki aj študenti


Foto: Nečakane zomrel mladý učiteľ Matej z bratislavského gymnázia, smútia za nim blízki aj študenti Foto: facebook/1. súkromné gymnázium v Bratislave

Kolegov aj priateľov zarmútila správa o nečakanej smrti mladého učiteľa. Matej Crkoň, ktorý aktuálne pôsobil ako učiteľ na gymnáziu v Bratislave, opustil tento svet 29. februára 2024 vo veku 35 rokov. 

Bude nám chýbať jeho úsmev, priateľstvo a odbornosť, ktorú s láskou odovzdával v práci s deťmi,“ vyjadrilo svoj smútok vedenie súkromného gymnázia v Bratislave. Matej tu učil nemčinu a bol obľúbený pre jeho inovatívne postupy a dôraz na komunikáciu, ale aj lásku, s ktorou vykonával svoje povolanie. 

Aj komentáre kolegov či rodičov jeho žiakov vyzdvihovali jeho srdečný a ľudský prístup. Matka jedného zo žiakov ho označila za učiteľa, za ktorým šťastne bežala celá trieda. „Dnes mám doma zlomené dieťa, ktorému neviem vysvetliť, prečo - a prečo taká strašná nespravodlivosť,“ povedala žena. 

K smútiacim vyjadreniam sa pridala aj Matejova kolegyňa z Bratislavského gymnázia. Z jeho úmrtia je mimoriadne smutná nielen ona, ale aj jej žiaci, ktorí si mladého nemčinára veľmi obľúbili. „Za krátky čas si si s nimi dokázal vybudovať vzťah plný vzájomného porozumenia,“ nešetrila učiteľka slovami chvály. „Môžeš byť na seba veľmi hrdý,“ odkázala mu na druhý svet. 


Posledná rozlúčka s Matejom sa uskutoční vo štvrtok 7. marca 2024 o 14:00 hod. v Krematóriu v Bratislave.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu