Vo veku 60 rokov zomrel Stanislav Gurka, za humoristom a režisérom smútia kolegovia


Foto: Vo veku 60 rokov zomrel Stanislav Gurka, za humoristom a režisérom smútia kolegovia Foto: rtvs.sk

Umelecká obec prišla o ďalšieho člena. Humorista a režisér zábavných relácií Stanislav Gurka zomrel v pondelok 4. marca 2024 vo veku nedožitých 61 rokov. Správu o jeho úmrti potvrdil redaktor Martin Jurčo. 

Režisér a scenárista mnohých nielen rozhlasových zábavných relácií bol aj členom tvorivého tímu Redakcie zábavy bratislavského rozhlasu. RTVS si zosnulého kolegu pripomenula v utorok 5. marca špeciálnou zmenou programu, keď odvysielali jeho komédiu Druhý komediant. 

Gurka počas svojej kariéry spolupracoval s menami ako Štefan Skrúcaný, Rasťo Piška, Miroslav Noga či Zuzana Tlučková. Rasťo Piška sa k úmrtiu kamaráta vyjadril na sociálnej sieti. „Tešil som sa, že opäť začneme scenáristicky spolupracovať a urobíme spolu čosi poriadne. Film, komédiu, ktorej základy už máme! Čakal som, že to bude naša spoločná bomba… A ty mi, Stanko, urobíš takúto vec??? Prosím ťa, už mi to v živote nerob!“ odkázal kamarátovi do neba.


Zosnulý humorista stojí aj za niekoľkými televíznymi filmami. Juraj Takáč natočil v roku 1992 na základe jeho scenáru film Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia, Gurka pripravil aj scenár pre videofilm Doloroso z roku 1994 o udalostiach v živote dvanásťročného Beethovena.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu