VIDEO: Pod Mostom SNP stavajú jeden z najväčších skateparkov na Slovensku. Takto má vyzerať


Foto: VIDEO: Pod Mostom SNP stavajú jeden z najväčších skateparkov na Slovensku. Takto má vyzerať Foto: Metropolitný inštitút Bratislavy

Priestory pod Mostom SNP boli dlhodobo nevyužívané. Občas sa tam zvykla stretávať miestna mládež a teraz tých stretnutí zrejme bude oveľa viac. Mesto sa totiž rozhodlo pod mostom vybudovať obrovský skatepark. Priestory sú ideálne na celoročné využívanie, keďže konštrukcia mosta chráni pred dažďom, ale aj pred silnými horúčavami.


Most sa nachádza pri Sade Janka Kráľa a blízko cyklotrasy. Za rohom je tiež nákupné centrum Aupark či Tyršovo nábrežie. Lokalita je preto pre spoločenské aktivity ideálna. „Celobetónový skatepark s rozlohou 1 350 metrov štvorcových sa zaradí medzi najväčšie na Slovensku. Nie je to iba o skejteroch a skejterkách, priestor bude vhodný pre všetky kolieskové športy, kolobežky, BMX, kolieskové korčule, ale aj pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť a pozerať sa,“ napísal na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.


Priestor je navrhovaný tak, že prirodzene nadväzuje na konštrukciu mosta. Primátor tiež sľubuje využitie aj iných prvkov, akými sú napríklad raily, bedne, rádiusy, banky, skoky či hydrant. Mesto plánuje vytvoriť nový asfaltový chodník, ktorý sa bude tiahnuť od skateparku k obchodnému centru až po súčasný panelový chodník. 

„Skatepark otvoríme v máji tohto roka, spoločne s Cvičkom, ktoré je po minuloročnej havárii potrubia v oprave,“ dodáva Vallo. Skatepark vznikne vďaka Programu obnovy verejných budov v rámci projektu Živé miesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu