VIDEO: Polícia zadržala dílerov drog, ktorí ich predávali po celom Bratislavskom kraji


Foto: VIDEO: Polícia zadržala dílerov drog, ktorí ich predávali po celom Bratislavskom kraji
Galéria: 15 fotiek
Foto: snímka z videa - Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V rámci policajnej akcie „Záhradník“, uplynulý utorok bratislavská krajská kriminálka spolu s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru zasahovali na viacerých miestach Bratislavského kraja, kde zadržali tri podozrivé osoby, zaistili nelegálne látky a zbrane.

Pátranie doviedla policajtov až k 42-ročnému Vladimírovi Š., ktorý mal minimálne od septembra 2022 na rôznych miestach najmä v Bratislavskom kraji predávať drogy. Spolu s 27-ročný Ivanom Š. a 37-ročný Máriom M. mali po dohode cez telefón na vopred určených miestach predávať omamné a psychotropné látky.

Pri zadržaní 42-ročného Vladimíra Š. sa v jeho aute našiel biely kryštalický materiál s hmotnosťou takmer 500 gramov, išlo o metamfetamín. Expertízou bolo zistené, že z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 4999 jednorazových dávok v celkovej hodnote takmer 15-tisíc eur.

Policajti počas domovej prehliadky rodinného domu v Rovinke zaistili aj zelenú sušinu s obsahom látky THC, z ktorej sa dá vyrobiť minimálne 24 dávok a taktiež biely kryštalický materiál, ktorý by predstavoval 43 jednorazových dávok drogy. Mário M. mal pri zadržaní u seba pervitín o množstve približne 635 dávok. Okrem toho mal aj zelenú sušinu o množstve 5 bežných dávok.


„Vladimírovi Š., Ivanovi Š. a Máriovi M. bolo zo strany vyšetrovateľa vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spolupáchateľstvom,“ napísalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti. zároveň dodalo, že všetkým trom hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu