Petržalčanka sa sťažuje na neochotnú záchranárku. S rukami vo vreckách nechcela pomôcť bezvládnej pani


Foto: Petržalčanka sa sťažuje na neochotnú záchranárku. S rukami vo vreckách nechcela pomôcť bezvládnej pani Foto: pexels.com

V nedeľu 25. februára sa pani Lucia stala svedkom neprofesionálneho prístupu istej lekárky zo záchrannej služby. Podľa jej slov okolo 15:00 hod. spozorovala pri Chorvátskom ramene priamo pred nemocnicou Medissimo na moste ležiacu ženu. Spolu s ďalšou paňou jej išli pomôcť. Točila sa jej hlava a nemohla sa pohnúť, sťažovala sa na bolesť ramena. Nakoniec zavolali na linku 155, aby im prišli odborníci pomôcť.

Po príchode záchranky prišiel ako prvý na pomoc záchranár, ktorý bol podľa opisu Lucie aj šoférom. Ten sa hneď ujal zranenej pani, pýtal sa jej a pomaly ju posadila. Po nejakom čase vyšla zo sanitky aj záchranárka, ktorá nejavila záujem pomáhať a pôsobila podľa svedkyne dosť neochotne.

„Pani záchranárka s rukami zastrčenými vo vreckách bundy len pozrela na zranenú a začala krútiť hlavou, prekrúcať očami. Po chvíli so skysnutým, neochotným ksichtom a rukami stále vo vreckách utrúsila poznámku, že šak pani nie je v bezvedomí,“ opísala situáciu Lucia v skupine BRATISLAVA - PETRŽALKA na sociálnej sieti.


To ju už dve ženy, ktoré privolali pomoc, konfrontovali. Ako píše ďalej Lucia, záchranárka nakoniec ani nepomohla svojmu kolegovi, ktorý nevládnu ženu zdvíhal. Zároveň však svedkyňa pripúšťa, že nehádže všetkých lekárov do jedného vreca a je si istá toho, že toto bol výnimočný prípad.

Ľudia v komentároch vyjadrili podporu Lucii, niektorí sa sami zdôverili s ich nepríjemnými zážitkami so zdravotníkmi. Iní ju zase nabádali na to, aby situáciu riešila s rezortom zdravotníctva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu