V mladom veku náhle zomrela pravnučka svetoznámeho prešporského vinára Jakuba Palugyaya


Foto: V mladom veku náhle zomrela pravnučka svetoznámeho prešporského vinára Jakuba Palugyaya Foto: Facebook/Lucia Palugyay

Račanský vinohradnícky chodník vo svojom facebookovom príspevku oznámil smutnú správu. V mladom veku svet náhle opustila Lucia Palugyayová, známa ako logopedička a v neposlednom rade pravnučka svetoznámeho prešporského vinára a obchodníka Jakuba Palugyaya. Jeho meno možno dodnes aj vďaka jej snahe vidieť na fľašiach vína.

Podľa portálu - vivaSenior sa jej pradedko preslávil najmä vďaka jeho nadčasovému nápadu. Pod Bratislavou vybudoval potrubie, ktorým tieklo víno do vlakovej cisterny. Umyté fľaše pred naplnením zvykol preplachovať vínom. Značka Cheteau Palugyay sa tak mohla v 19. storočí radiť medzi najlepšie vína sveta.

Časom začal svoje značkové vína exportovať do zahraničia, konkrétne do Mexika či Spojených štátov amerických. Zároveň v tom čase začali získavať ocenenia na medzinárodných výstavách v Terste, Bruseli, Sydney, Paríži, Melbourne či vo Viedni.

Zdroj: Facebook/Račanský vinohradnícky chodník

Luciina nečakaná strata zasiahla mnoho ľudí, dokonca aj tých, ktorí s ňou neboli v blízkom kontakte.


„Pred rokmi, iba na chvíľu, ale zmenila náš život. Ďakujem, že som vás mohla spoznať. Neviem prečo, ale úprimnú sústrasť rodine. Nikdy nezabudnem - anjel darovaný z vďaky,“ píše jedna z používateliek sociálneho média.

„Je to neskutočná nespravodlivosť, človek plný energie a dobrej nálady tu má ostať. Stále nechápem a neverím. Stále dúfam, že sa mi to zdá. Je mi to veľmi ľúto. Úprimnú sústrasť celej rodine,“ uvádza sa v ďalšom komentári.

Poslednýkrát sa s Luciou môžu blízki rozlúčiť v stredu 28. februára o 13:15 hod. v bratislavskom Krematóriu Lamač.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu