FOTO: V Pezinku je už otvorená pumptracková dráha, stála 188-tisíc eur


FOTO: V Pezinku je už otvorená pumptracková dráha, stála 188-tisíc eur
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Pezinok

V Pezinku na Fajgalskej ceste v areáli hokejbalového ihriska pribudol nový športový priestor. Ide o pumptrackovú dráhu, ktorá je úspešne dokončená a skolaudovaná. Začala sa budovať v októbri 2023 a do užívania bola odovzdaná už o štyri mesiace neskôr.

Je široká dva metre a dlhá 113 metrov. Môže slúžiť nielen pre cyklistov, ale aj kolobežkárov skateboardistov, prípadne aj pre športovcov na kolieskových korčuliach. Pri vstupe je postavený altánok s lavičkami a stojanom na odkladanie bicyklov. Súčasťou areálu je aj lodný kontajner pre odkladanie vecí potrebných k údržbe areálu, kde nechýba ani defibrilátor.

Mesto Pezinok žiada návštevníkov tejto dráhy, aby dodržiavali prevádzkový poriadok. Slávnostné otvorenie je naplánované na 13. marca, ktorého sa zúčastnia zástupcovia mesta Pezinok, Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a Bratislavského samosprávneho kraja.

Vybudovanie pumptrackovej dráhy stálo 188-tisíc eur. Ministerstvo investícií v rámci výzvy na podporu rozvoja telesnej kultúry, športu a turistiky vyčlenilo na tento projekt 168-tisíc eur. Zvyšok dofinancovala mestská samospráva.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu