Slovenskí a maďarskí policajti odhalili drogový gang na pohraničí. Zadržaní sú už štyria Slováci


Foto: Slovenskí a maďarskí policajti odhalili drogový gang na pohraničí. Zadržaní sú už štyria Slováci Foto: Ilustračné foto

Vďaka dlhodobej spolupráci maďarskej Pohotovostnej polície Národnej kancelárie vyšetrovania a slovenskej Národnej kriminálnej agentúry sa policajtom podarilo už minulý rok odhaliť drogový gang pôsobiaci na slovensko-maďarskom pohraničí. Jeho príslušníci mali v decembri 2023 prepašovať do Maďarska štyri kilá kokaínu, ktoré následne predali. 

V obci Eplény ako prvého zadržali Maďara, ktorý mal pri sebe viac ako kilo drog. Polícia počas vyšetrovania zistila, že kokaín nakupuje od Slováka žijúceho v Rajke. Tretieho člena, takisto Slováka žijúceho v Rajke, zadržali nemeckí colníci na diaľnici v Kolíne nad Rýnom.

Ten počas cesty komunikoval cez vysielačku so slovenským kuriérom idúcim v aute pred ním. Počas návratu z Holandska do Maďarska so sebou viezli aj šesť kíl metamfetamínu a heroínu.


Ako uviedol portál spravy.rtvs.sk., vo štvrtok 1. februára sa s cieľom chytiť vodcu drogového gangu a jeho ďalších členov konali v Rajke, Budapešti, Balatonalmádi, Veszpréme, Győri, Zirci a v Bratislave  domové prehliadky. Počas nich šesťdesiat policajtov zadržalo sedem ľudí.

Do dnešného dňa je spolu stíhaných desať osôb, z toho šesť Maďarov a štyria Slováci. Ďalšie vyšetrovanie prebehne aj za účasti Europolu a nemeckých orgánov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu