Práce na výstavbe električkovej trate v Petržalke napredujú. Vallo kritizuje ich tempo


Foto: Práce na výstavbe električkovej trate v Petržalke napredujú. Vallo kritizuje ich tempo Foto: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Práce na električkovej trati na trase Jungmannova – Janíkov dvor v Petržalke napredujú, ich tempo však nie je dostatočné. Myslí si to bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý počas včerajšieho kontrolného dňa prišiel na stavbu v sprievode médií.

V nasledujúcich dňoch sa plánuje stretnúť s vedením medzinárodnej zhotoviteľskej firmy, aby s nimi prerokoval zrýchlenie stavebných prác. „Treba na rovinu povedať, že nikto, ani my, nie je zatiaľ spokojný s tempom prác. Robíme skutočne všetko, čo je v našich silách, aby sa aktivita na stavbe zvýšila a aby električka do Petržalky jazdila čo najskôr,” píše primátor.

Stavbu počas uplynulého obdobia spomalili aj neočakávané problémy. Objavili tam nelegálnu skládku odpadu, ktorá vznikla ešte v čase výstavby sídliska, ako aj protitankovú stenu v koridore stavby a nevybuchnutú muníciu.

Pôvodné termíny, podľa ktorých by mala električka jazdiť do konca roka 2024 a stavba by mala byť dokončená v roku 2025, sa nemenia. Vallo ale neverí, že to tak bude. „Moja dôvera v to, že sa to naozaj podarí, je v tejto sekunde nízka,“ povedal pre spravy.rtvs.sk.


Momentálne sa na križovatkách Jantárovej cesty s Betliarskou a Lietavskou začala ukladať posledná konštrukčná vrstva pred položením asfaltu. Pracuje sa aj na združenom moste na Rusovskej ceste, tam sa viaže mostná výstuž a debny.

V úseku od Pajštúnskej v smere na Janíkov dvor sa pokračuje v uchytávaní a betónovaní koľajníc „Veľa aktivity bude sústredenej aj na výstavbu veľkej haly dennej kontroly, ktorá sa nachádza na konci stavby na Janíkovom dvore,“ dodáva Vallo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu