Od soboty sa v Bratislave na Hlavnej stanici zmenia nástupištia pre linky 40 a 61


Foto: Od soboty sa v Bratislave na Hlavnej stanici zmenia nástupištia pre linky 40 a 61 Foto: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

Mesto Bratislava nasadzuje nové kĺbové trolejbusy na linky číslo 40 a 61. Preto sa od soboty 3. februára zmenia nástupišťa pre tieto spoje na Hlavnej stanici. Po novom bude linka 40 odchádzať z Hlavnej stanici z nástupišťa F, spolu s linkou 41.

Po zmene bude linka 61 vyrážať z Hlavnej stanici z nástupišťa D, spolu s linkami 32, 71 a 93. Trolejbusy na linkách 40 a 61, ktoré spájajú Hlavnú železničnú stanicu s Autobusovou stanicou Nivy, respektíve s Letiskom M. R. Štefánika, budú pri 2. a 3. dverách vybavené priestormi pre uloženie objemnejšej cestovnej batožiny.

Trolejbusy na oboch linkách 40 a 61 budú využívať na presun aj elektrickú energiu uloženú v trakčných batériách. Batérie sa budú dobíjať počas jazdy pod trolejovým vedením. Energia z akumulátorov umožňuje trolejbusom dojazd minimálne 12 kilometrov mimo trolejového vedenia.

Ako upozornila dopravná stránka imhd.sk, od soboty 3. februára budú nasadené nové veľkokapacitné trolejbusy aj na linku 71, čím príde k navýšeniu prepravnej kapacity medzi Hlavnou stanicou, Miletičovou a sídliskom Dolné hony.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu