Kauza fekálny fantóm skončila. Martinovi Mackovi zrušili posledné obvinenie


Foto: Kauza fekálny fantóm skončila. Martinovi Mackovi zrušili posledné obvinenie Foto: snímka z videa - tvnoviny.sk

Martin Macko, syn generála vo výslužbe, bol pred niekoľkými rokmi označený za fekálneho fantóma. Päť žien ho obvinilo z fekálnych útokov, kedy ich mal potierať fekáliami alebo ich pomočiť. Súd ho najprv odsúdil, následne to odvolal. 

„Jedna vec je to súdne rozhodnutie a druhá vec je, ako to človeku poznačí život a že si to bude niesť do konca života. A aj keď ma síce súd oslobodí, tak nikdy mi človek neočistí meno na 100 percent,“ povedal Martin Macko vo februári minulého roka.

Macko bol však opätovne podozrivý z ďalšieho útoku. Cudzinku mal na jar 2015 neznámy muž pomočiť v bratislavskej električke. Osem rokov vinili policajti z tohto skutku Martina Macka, nedávno mal podľa tvnoviny.sk nastať zvrat vo vyšetrovaní.

Vyhrážajú sa mu aj po zrušení obvinenia

Okresná prokuratúra Bratislavy IV. zrušila Martinovi Mackovi posledné obvinenie a argumentovala, že skutok nespáchal. Jeho otec vyhlásil, že počas tejto kauzy sa synovi narušili vzťahy a doteraz sa im vyhrážajú rôzni ľudia. 


„Martin stratil osem rokov života. Doživotne sa s ním táto nálepka ponesie. Aj napriek tomu, že pracuje, a zrušili mu to posledné obvinenie. Každý deň dostávame vyhrážky, odkazy o tom, že je fekálny fantóm,“ povedal otec Pavel Macko pre TV Markíza. Zároveň priznal, že od štátu bude žiadať odškodné.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu