Bezplatná WiFi v centre Bratislavy ostáva naďalej, internet pre návštevníkov mesta sa osvedčil


Foto: Bezplatná WiFi v centre Bratislavy ostáva naďalej, internet pre návštevníkov mesta sa osvedčil Foto: facebook.com/Bratislava.sk

Bezplatné WiFi pripojenie v meste budú môcť návštevníci Bratislavy využívať aj naďalej. Vysoká využiteľnosť tejto služby presvedčila predstaviteľov mesta, aby v spolupráci Bratislava Tourist Board a mobilným operátorom O2 pokračovali aj naďalej.

Službu bezplatného internetového pripojenia v meste zaviedli v roku 2016 pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Za posledné dva roky túto službu využilo viac ako 170 000 užívateľov a mesačne sa do siete takto pripojí aj 80 000 zariadení. Počas špičky sa na WiFi v meste pripojí naraz aj 1 300 zariadení, ktoré prenesú priemerne 170 GB užívateľských dát denne.

„Poskytovanie bezplatného a zároveň kvalitného pripojenia na internet považujeme za nadštandardnú súčasť turistickej a informačnej infraštruktúry mesta. Význam tejto služby  dokumentuje aj záujem zo strany zahraničných návštevníkov, ktorých podiel na všetkýchpripojeniach tvorí až 40 %. Preto sme sa rozhodli, že okrem prístupu na internet, bude službaponúkať aj smart informácie o Bratislave a to na základe aktuálnej polohy s prepojením na destinačný web mesta visitbratislava.com,“ priblížila A. Melicharová, predsedníčka predstavenstva BTB. 


Najčastejšie sa návštevníci pripájajú do siete s názvom VisitBratislava prostredníctvom mobilov. Služba je pre všetkých bezplatná, stačí sa prihlásiť a súhlasiť s podmienkami použitia. Služba nie je podmienená žiadnym zberom osobných údajov.

„Najvyťaženejšími lokalitami mestskej WiFi siete sú Hlavné námestie, Hviezdoslavovo námestie a Námestie SNP. Služba je dostupná aj v lokalitách Rázusovo nábrežie, Vajanského nábrežie, Fajnorovo nábrežie, Šafárikovo námestie, Rybné námestie, Františkánske námestie, Primaciálne námestie, Námestia Ľudovíta Štúra, Námestie slobody a v okolí ulíc Židovská, Staromestská, Kapucínska, Gondova a Rigeleho. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky,“ doplnila hovorkyňa mesta, Zuzana Onufer.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy