Občiansky rozpočet podporí Bratislava aj tento rok, zapojiť sa môžete aj vy so svojím projektom


Foto: Občiansky rozpočet podporí Bratislava aj tento rok, zapojiť sa môžete aj vy so svojím projektom Foto: bratislava.sk

Mesto Bratislava podporí občiansky rozpočet aj v roku 2019. Na podpor projektov občanov vyčlení časť mestského rozpočtu. Svoje projekty môžu občania predkladať po celý rok, pre aktuálny občiansky rozpočet majú čas do konca augusta 2018.

Občiansky rozpočet umožňuje Bratislavčanom rozhodovať o využití časti finančných prostriedkov mesta na projekty v piatich kategóriách – doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne veci.

Zhromažďovanie podnetov zo strany občanov funguje prostredníctvom formulára, ktorý nájdete na stránke mesta Bratislava a tiež na pracovisku Služby občanom v budove Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Do verejného prerokovania budú zaradené všetky návrhy, ktoré budú spĺňať podmienky.

„V záverečnej fáze budú vybrané návrhy z burzy nápadov predložené na celomestské hlasovanie verejnosti na internete. Hlavné mesto posúdi nápady, ktoré je možné zrealizovať v rámcikompetencií hlavného mesta a vyčlenenej finančnej čiastky z mestského rozpočtu,“ informovala Zuzana Onufer, hovorkyňa Hlavného mesta SR Bratislavy.

Vrámci minuloročného občianskeho rozpočtu občania hlasovaním rozhodli o pridelení finančných príspevkov na riešenie problematiky ferálnych mačiek, revitalizácie plochy zelene pri nemocnici na Antolskej a na prípravu informačnej brožúry „Spoznaj osobnosti, po ktorých sú pomenované ulice v meste“.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy