41-ročná Bratislavčanka narazila do auta idúceho pred ňou a ušla, nafúkala 2,56 promile


Foto: 41-ročná Bratislavčanka narazila do auta idúceho pred ňou a ušla, nafúkala 2,56 promile Foto: ilustračná

Vo štvrtok, 21. júna, okolo 7:30 ráno došlo v blízkosti Tyršovho nábrežia k dopravnej nehode, pri ktorej si vodička nesplnila svoje povinnosti a z miesta ušla. Polícia jej napokon namerala v dychu viac ako 2,5 promile alkoholu.

Podľa doterajších informácií prechádzala vodička RAV V4 po Krasovského ulici v smere od Einsteinovej. Nedodržala bezpečnostnú vzdialenosť medzi autami a narazila do pred ňou idúceho motorového vozidla zn. Mini One, ktorého vodičku previezli na ošetrenie do nemocnice.

Vodička na mieste nehody nezastavila, čím si nesplnila povinnosti účastníka nehody. Policajti ju zastavili až na Tyršovom nábreží.

„Vodička SUV po náraze s vozidlom nezastavila, ale v jazde pokračovala až na Tyršovo nábrežie, kde bola zastavená hliadkou Policajného zboru. Pri kontrole bola podrobená dychovej skúške, ktorou jej bola nameraná hodnota 1,23 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Aj výsledok opakovanej dychovej skúšky bol pozitívny,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava.


41-ročnú Bratislavčanku na mieste zadržali a odviedli ju na príslušné policajné oddelenie. Teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V súvislosti s touto udalosťou polícia vysvetľuje aj vykonanie dychových skúšok u vodičov, ktorí sa zúčastnili protestu poľnohospodárov. Ako uviedla hovorkyňa polície, vodička, ktorá nafúkala 2,56 promile, bola podporovateľkou protestu. Preto vzniklo podozrenie, že by aj vodiči farmárskych strojov mohli šoférovať pod vplyvom. Toto podozrenie sa však nepotvrdilo.

„Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave vykonáva pravidelné kontroly na alkohol, cieľom ktorých je pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja. Alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a v čas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Považujeme preto za adekvátnejšie strpieť zákonom vykonanú dychovú skúšku a predchádzať tak jazde pod vplyvom alkoholu, ako vyšetrovať a objasňovať tragické a nezvratné následky dopravných nehôd na cestách,“ uviedla hovorkyňa. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava