Na Kamzíku pribudlo nové detské ihrisko, dokončujú výstavbu toaliet a na Kačíne otvárajú Apidomček


Foto: Na Kamzíku pribudlo nové detské ihrisko, dokončujú výstavbu toaliet a na Kačíne otvárajú Apidomček Foto: Marek Velček, Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

V obľúbenej lokalite na Kamzíku vyrástlo nové detské ihrisko. Okre neho pribudnú v krátkej dobe aj nové toalety. V sobotu počas Dňa otvorených dverí včelnice v mestských lesoch na Kačíne predstavia verejnosti aj nový Apidomček.

Nové detské ihrisko na Kamzíku začali Mestské lesy budovať už minulý rok. Dnes je deťom plne k dispozícii. Na mieste sa už od februára budujú aj nové toalety, ktorých súčasťou budú sprchy, prebaľovací kútik a toaleta pre imobilných návštevníkov. Práce by mali ukončiť koncom leta, presný termín však závisí od počasia a priebehu prác.

Príjemnou novinkou v Mestských lesoch je aj Apidomček, ktorý nájdete na včelnici na Kačíne. Malý drevený domček je určený na relaxáciu, ktorá spočíva v apiterapii a aromaterapii. Pobyt v domčeku má priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Vzduch v úli totiž okrem vysokej vlhkosti a éterických olejov obsahuje viaceré zložky z produktov včiel. 

„Vzduch v úli totiž obsahuje vysokú vlhkosť, éterické oleje, tekuté voskové čiastočky, slinný sekrét včiel, aerosóly z flavonoidov a propolisu, stopové prvky, enzýmy, cholín, včelami vyprodukované fyto hormóny - rastlinné hormóny a dosahuje teplotu okolo 36 °C. Vdychovaním úľového vzduchu je účinok terapie aj podľa klasickej medicíny rýchlejší,“ uvádza Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava.

Apidomček verejnosti predstavia už v sobotu, 23. júna, počas Dňa otvorených dverí včelnice. Podujatie bude prebiehať od 9:30 do 15:30 na včelnici na Kačíne. Nebude chýbať ani ochutnávka medu a lákavé dielne.



Priamo na Kamzík sa môžu záujemcovia dostať aj novou linkou č. 144. Opravená je aj asfaltová cesta na Kačín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu