Rekonštrukcia cesty v Malackách sa začne už 21. júna, BSK investuje do opráv takmer 2,5 milióna eur


Foto: Rekonštrukcia cesty v Malackách sa začne už 21. júna, BSK investuje do opráv takmer 2,5 milióna eur Foto: BSK

Bratislavský samosprávny kraj začína s rekonštrukciou hlavného ťahu v Malackách. Opravovať cestu začnú už vo štvrtok, 21. júna. práce potrvajú do 31. októbra.

BSK investuje do opráv takmer 2,5 milióna eur

Zrekonštruovať chcú úsek od diaľnice až po železničný nadjazd, pričom opravia aj most ponad Malinu. Revitalizácia cestného telesa v Malackách by mala stáť 980 377 eur a rekonštrukcia mosta II/503-022 cez potok Malina bude župu stáť 1 440 000 eur.

Kraj sa pri plánovaní opravy snažil čo najviac prispôsobiť letným prázdninám a tiež celozávodným dovolenkám v okolitých fabrikách.


Práce budú rozdelené na 4 etapy

„Revitalizácia ciest ostáva prioritou bratislavskej župy. Oprava hlavného ťahu v Malackách od diaľnice až po železničný nadjazd, vrátane rekonštrukcie mosta ponad Malinu bude župu stáť takmer dva a pol milióna eur. Vo štvrtok sa začne prvá etapa, ktorou bude oprava od výjazdu zo strediska diaľničiarov až po kruhový objazd na Padzelek. Druhá fáza bude od vjazdu do mesta od diaľnice, popri dvoch čerpacích staniciach, treťou fázou je 500 metrov na Pezinskej od kruhového objazdu Padzelek až po železničnú estakádu. Samotný zjazd z estakády smerom na Rohožník je naplánovaný na začiatok septembra,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Revitalizáciu ciest má na starosti správa ciest v Bratislavskom kraji Regionálne cesty Bratislava a.s. Práce na cestách II/503 a II/509 zahŕňajú odfrézovanie poškodeného povrchu ciest, stabilizáciu podložia, položenie novej vrstvy asfaltobetónu, nového vodorovného dopravného značenia a opravou prejdú aj nespevnené krajnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj