Populárne Bratislavské korunovačné dni sú aj tento rok plné zaujímavého programu


Foto: Populárne Bratislavské korunovačné dni sú aj tento rok plné zaujímavého programu Foto: Marek Velček: facebook.com/Bratislava.sk

Tradičné Bratislavské korunovačné dni sú za dverami. Mesto čakajú zaujímavé podujatia a nabitý program už v termíne o 22. do 29. júna.

Novinkou tohto ročníka je aj detský korunovačný sprievod, vďaka ktorému sa mu do slávností môžu zapojiť aj naši najmenší.

Počas Bratislavských korunovačných dní si mesto zaspomína na slávnu kráľovskú minulosť a pripomenie svoje čaro aj návštevníkom a obyvateľom Bratislavy.  

Príďte aj na historické pochôdzky 

Program sa začne prípravou už 21. júna. O 17:00 sa môžete zúčastniť na historických pochôdzkach ulicami starého mesta. Hlavnou témou tejto časti programu je Tovarišstvo starých bojových umení. Pochôdzky budú pokračovať aj v ďalších termínoch.

Pochôdzky budú smerovať cez Primaciálne námestie - Hlavné námestie – Kostolnú ulicu –Primaciálne námestie – Uršulínsku ulicu – Laurinskú ulicu – Panskú ulicu – Rybársku bránu –Ventúrsku ulicu – Sedlársku ulicu a naspäť na Hlavné námestie.


Hlavným bodom programu je korunovácia panovníka

V nedeľu, 24. júna, sa môžete zúčastniť na Prvej bratislavskej korunovácii a Korunovačnom sprievode Maximiliána II. Habsburgského. Nebude chýbať ani Kráľovský rytiersky turnaj na Tyršovom nábreží, ktorý sa začne o 18:00. O 19:00 sa začne Korunovačný koncert v Dóme sv. Martina, ktorým vyvrcholí slávnostný deň.

Sprievodný program poteší všetky kategórie návštevníkov

Pripravený je aj ďalší pestrý sprievodný program. Bratislavské korunovačné dni sa nezaobídu bez rôznych prehliadok, koncertov a prednášok a organizátori mysleli aj na deti a seniorov, pre ktorých sú tiež pripravené viaceré podujatia. 

Rozpis celého programu na všetky dni nájdete aj na facebookovej stránke podujatia: https://www.facebook.com/events/418225721979327/



Miesto: Bratislava, Staré Mesto
Dátum: 22.06.2018 - 17:00    29.06.2018 - 22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu