Kurzy stávok na župné voľby sú vypísané, v Bratislave si môžete vybrať z desiatich kandidátov


Foto: Kurzy stávok na župné voľby sú vypísané, v Bratislave si môžete vybrať z desiatich kandidátov Foto: ilustračná

Zajtra, teda 4. 11. 2017, sa uskutočnia voľby do orgánov samosprávnych krajov. Na aktuálne udalosti reagovala aj stávková kancelária Fortuna, ktorá ponúka možnosť podať si kurzové stávky na jednotlivých kandidátov na županov. Tipujúci v Bratislavskom samosprávnom kraji si môžu staviť na 10 zo 16 zostávajúcich kandidátov na predsedu. 

Kurzové stávky nemožno brať ako objektívny volebný prieskum. Okrem očakávania bookmakerov zohľadňujú totiž aj názory a množstvo tipujúcich. Zmeny kurzov ovplyvňuje aj hodnota stavených peňazí a počet tipujúcich na konkrétneho kandidáta. 

Prvých troch kandidátov v zozname spoločnosti Fortuna delí rozdiel len jednej až dvoch desatín. Milan Ftáčnik je prvý v poradí s kurzom 2.3, nasleduje Rudolf Kusý s kurzom 2.4 a Pavol Frešo s 2.6. Najvyšší kurz pripadol na jedinú ženskú kandidátku v Bratislavskom Kraji, Natáliu Hanulíkovú, a to 55. Do zoznamu kurzov neboli zaradení kandidáti Leinerovič, Lopašovský, Parízek, Suleiman, Trnovec, Danko. Je nutné podotknúť, že vzorka stávkarov nemusí byť, a pravdepodobne ani nie je reprezentatívna, teda tento zoznam nie je volebným prieskumom preferencií voličov. 


Kurzy na víťaza volieb predsedu v Trnavskom samosprávnom kraji k 3.11.2017 9:30 hod., zoradené od najnižšieho:

Ftáčnik M. - 2.3
Kusý R. - 2.4
Frešo P. - 2.6
Droba J. - 5
Mrva J. - 10
Krajcer D. - 10
Jakubec M. - 30
Huďo Ľ. - 40
Uhler J. - 45
Hanulíková N. - 55



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: iFortuna.sk