V bratislavskej spaľovni horeli falošné tenisky, colníci zlikvidovali 360 párov napodobenín zn. NIKE


Foto: V bratislavskej spaľovni horeli falošné tenisky, colníci zlikvidovali 360 párov napodobenín zn. NIKE Foto: Colný úrad Trnava

V bratislavskej spaľovni v minulom týždni zlikvidovali viacero kusov falošnej športovej obuvi. Tovar zaistili trnavskí colníci v marci tohto roku. Zadržaný tovar mohol predajom na trhu spôsobiť majiteľom ochrannej známky škodu za 70 000 eur.

„Tovar zaistili colníci v Brodskom v marci tohto roku pri kontrole zásielky v rámci colného konania pri dovoze tovaru. Fyzickou kontrolou colníci zistili, že tovar by mohol porušovať práva duševného vlastníctva, čo aj majiteľ ochrannej známky potvrdil. Tovar pochádzal z Číny a bol určený príjemcovi na český trh,“ informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

Colný úrad vždy v takýchto prípadoch individuálne zvažuje všetky možné formy využitia tovaru pred tým, ako pristúpi k jeho likvidácii. Falzifikáty nemohli colníci použiť ani na charitatívne účely, pretože obuv pochádzala z neznámeho zdroja a nespĺňala požiadavky na ochranu zdravia, bezpečnosť a kvalitu. Tovar museli napokon zlikvidovať.

Pod dohľadom colníkov tak v Bratislave zošrotovali a spálili 360 párov obuvi, falzifikátov značky NIKE. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu