V Stupave sa konečne dočkali novej pediatrickej ambulancie, slávnostne ju otvorili už v pondelok


Foto: V Stupave sa konečne dočkali novej pediatrickej ambulancie, slávnostne ju otvorili už v pondelok
Galéria: 5 fotiek

V Stupave sa podarilo znovu otvoriť pediatrickú ambulanciu. Vďaka tomu už nebudú musieť rodičia s malými chorými deťmi cestovať do okolitých obcí, či do Bratislavy. Ambulancia Kamila Száza slávnostne otvorili už v pondelok.

Od novembra 2017 v meste Stupava chýbal pediater, ktorý by zabezpečil zdravotnú starostlivosť pre deti. Po dohode s Bratislavským samosprávnym krajom sa o choré deti zo Stupavy starali lekári z okolitých miest a obcí.

Pediatra našli už v decembri, problémom ostali priestory

„V celom príbehu bola pre nás najdôležitejšia spolupráca s primátorom, starostami a lekármi. Bratislavská župa nemá právomoc nakázať lekárom otvoriť si ambulanciu, ale robíme všetko pre to, aby sme pomohli mladým lekárom s rozbehom praxe a aby mali obyvatelia bratislavskej župy kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť,“ uviedol Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Nového pediatra pre Stupavu sa podarilo kraju nájsť už v decembri. Problémom však ostávali priestory ambulancie, ktoré potrebovali komplexnú rekonštrukciu, o ktorú sa postaralo mesto Stupava.  


Rekonštrukcia sa predĺžila, mesto schválilo symbolické nájomné

Pôvodne mali ambulanciu otvoriť už vo februári. Počas rekonštrukčných prác sa však objavili ďalšie nedostatky staršej budovy, ktoré si vyžiadali opravu. Otvorenie ambulancie sa preto oneskorilo.

V prvom roku fungovania ambulancie schválili poslanci mesta Stupava nájom vo výške symbolického 1 eura. Mesto sa podieľa aj na mzde zdravotnej sestry.

Nová stupavská pediatria otvorí brány svojej ambulancie v najbližších dňoch, po splnení zákonných podmienok spoločnosti, ktorá bude prevádzkovať túto pediatrickú ambulanciu (Health Solutions s.r.o. ) a dostane pridelený kód poskytovateľa od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Bratislavský samosprávny kraj schválil tejto zrekonštruovanej detskej ambulancii ordinačné hodiny v rozsahu 35 hodín týždenne.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu