Mesto Bratislava spúšťa aj tento rok populárne rozprašovače vody na osvieženie počas horúcich dní


Foto: Mesto Bratislava spúšťa aj tento rok populárne rozprašovače vody na osvieženie počas horúcich dní Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Počas horúcich letných dní sa budú môcť obyvatelia i návštevníci mesta Bratislava opäť tešiť z ovlaženia v podobe rozprašovačov vodnej hmly. Mesto ich postupne nainštaluje na frekventované námestia Bratislavy.  

Od dnes budú spustené rozzprašovače na Hlavnom, na Hviezdoslavovom námestí, na Námestí slobody, pred Starou tržnicou a v Medickej záhrade.

„Tak, ako aj v po minulé roky, rozprašovače vodnej hmly budú fungovať v čase od 10.00 – 20.00 hod. pri teplote nad 25 stupňov Celzia. Rozprašovače fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly,“ uviedla Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava.

Okrem rozprašovačov vody ponúknu príjemné osvieženie aj ďalšie vodné zariadenia. Tento rok je spustených 38 mestských fontán a 10 pitných fontánok, ktoré ponúkajú ďalšie príjemné osvieženie a schladenie počas leta.



Pitné fontánky nájdete na Námestí SNP, Župnom námestí, Hlavnom námestí, dve na Hviezdoslavovom námestí, na Panskej ulici, Michalskej ulici, Zelenej ulici, Bielej ulici, v letnej čitárni u Červeného raka, na druhom nádvorí Primaciálneho paláca či pitná fontánka Putto s rybou na Bielej ulici.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy