Bratislavskí colníci zaistili falzifikáty tričiek na Starej Vajnorkej v hodnote takmer 500 000 eur


Foto: Bratislavskí colníci zaistili falzifikáty tričiek na Starej Vajnorkej v hodnote takmer 500 000 eur Foto: Colný úrad Bratislava

Bratislavskí colníci našli v jednej z predajní s oblečením a v skladoch na Starej Vajnorskej stovky falzifikátov tričiek v hodnote takmer 500 000 eur. Colníci tovar zadržali, majitelia ochranných známok potvrdili, že ide o falzifikáty.

„Najskôr odhalili podozrivo vyzerajúce tričká s logom a nápisom Tommy Hilfiger. Nakoľko išlo o predajňu, ktorá bola dosť veľká, rozhodli sa privolať kolegov a skontrolovať celú prevádzku aj skladové priestory,“ informovala Drahomíra Adamčáková, hovorkyňa Colného úradu v Bratislave.

Colníci zaistili napodobeniny značiek Tommy Hilfiger a Gucci v hodnote takmer 500 000 eur.

Na základe dôkladnej kontroly potvrdili colníci, že v predajni ponúkajú falzifikáty značiek Tommy Hilfiger a Gucci. Celkovo našli a zaistili 535 kusov oblečenia, z toho 464 „fejkových“ tričiek značiek Gucci za 494 173 eur a 71 kusov falzifikátov tričiek Tommy Hilfiger v sume 3 408 eur.  


„Oprávnená osoba vyčíslila výšku škody, ktorá vznikla jej klientom, ako majiteľom ochranných známok v súvislosti so zaisteným tovarom, vo výške obvyklej predajnej ceny zodpovedajúcej originálnemu tovaru v celkovej  hodnote 497 581 eur,“ potvrdila hovorkyňa.

S najväčšou pravdepodobnosťou skončí zaistený tovar v spaľovni. V prípade, že tovar posúdia ako zdravotne nezávadný a odstránia z neho ochranné značenie, môžu o poskytnúť aj na humanitárne účely. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Bratislava