Mesto Bratislava a Dopravný podnik spustili nové weby, majú byť prehľadnejšie a modernejšie


Foto: Mesto Bratislava a Dopravný podnik spustili nové weby, majú byť prehľadnejšie a modernejšie Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Mesto bratislava spustilo novú internetovú stránu, ktorá má byť prehľadnejšia, prístupnejšia a vizuálne modernejšia. Obnovou prešla aj stránka Dopravného podniku Bratislava.

Prehľadnejšia stránka by mala prispieť k väčšej transparentnosti a podporiť zapájanie sa občanov do diania v meste.

Nová stránka by mala obyvateľom prehľadnejšie sprostredkovať informácie nie len o aktuálnom dianí v meste, ale aj o doprave, strategických projektoch a službám občanov. Stránku v blízkej dobe doplní aj aplikácia, v ktorej si budú vedieť občania vyhľadať aj informácie o tom, v akom stave sa nachádza ich žiadosť.

Súčasťou stránky bude aj nový GIS portál, ktorý poskytne možnosť aktualizovať údaje z oblastí, ako je napríklad životné prostredie, územný plán, doprava či kataster nehnuteľností.

Predchádzajúce weby z roku 2005 už podľa vedenia mesta nevyhovovali súčasným podmienkam a ich modernizácia sa zamerala najmä na prehľadnejšie sprístupnenie informácií občanom.


Samotnej tvorbe webu predchádzala analýza návštevnosti a pohybov občanov na stránke. 

Zhotoviteľom nového výzoru stránky a prevádzkovateľom portálov www.bratislava.sk a www.dpb.sk je spoločnosť Millennium, ktorá uspela vo verejnej súťaži. 

 Pri vytváraní nového webu zhotovitelia postupovali aj na základe analýzy najčastejšie vyhľadávaných informácií. Tými sú dane a poplatky, cestovné priadky MHD, služby mesta, počasie a úradné hodiny. Vrámci obrázkových piktogramov stránky zaujali najvyhľadávanejšie kategórie najvyššie miesto.

„Po niekoľkých mesiacoch analýz, návrhov, programovania, testovania a presunu pôvodného obsahu webov, sme mohli úspešne spustiť do prevádzky nové webové sídla. Musíme pochváliť skvelú spoluprácu s pracovníkmi hlavného mesta a dopravného podniku, ktorí pracovali a kooperovali pri realizácii tohto projektu,“ uviedol Miroslav Krempaský, CEO Millennium.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy