Mesto Bratislava pokračuje v opravách ciest, aktuálne sa pracuje na Panónskej ceste


Foto: Mesto Bratislava pokračuje v opravách ciest, aktuálne sa pracuje na Panónskej ceste Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Mesto Bratislava pokračuje v naplánovaných opravách ciest. Včera sa začalo s prácami na Panónskej ceste. Opravovať sa budú oba jazdné pruhy v úseku od okružnej križovatky po odbočku na  Lietavskú pri pekárni.  

Podľa slov primátora je radiálna na Panónskej cete jednu z najdôležitejších a najvyťaženejších dopravných komunikácii v meste. Už v minulom roku časť z nej opravili a teraz prácach pporkačujú.

Oprava na tejto ulici by sa mala skončiť 27. mája 2018. Práce sa týkajú viac ako 1,6 kilometrového úseku od okružnej križovatky po odbočku na Lietavskú pri pekárni. Oprava spočíva v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky (11cm) a položení nového asfaltového krytu. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením. 

Aktuálne mesto pokračuje v opravách aj v iných častiach mesta:
- oprava Dolnozemskej ulice, ktorá sa začala opravovať 3.4.20118. Opravuje sa úsek od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, všetky jazdné pruhy v oboch smeroch. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 13.5.2018 24:00 hod.
- oprava Bajkalskej ulice, ktorá sa realizuje od 6.4.2018. Oprava prebieha obojsmerne v úseku od Trnavskej  cesty  po Mlynské nivy. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 21.5.2018 o 04:00 hod.
- oprava komunikácie Podháj, ktorá sa začala opravovať 14.4.20148.  Opravuje sa úsek od križovatky s Podlesnou ul.  po odbočenie k zástavbe RD smer ul. Cesta na Klanec. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 27.04.2018 o 04:00 hod.  


V najbližšom čase čaká rekonštrukcia aj komunikácie:
- Púchovská, v úseku od Kauflandu po Detviansku v smere do mesta
- Lamačská, v úseku od Tesco Lamač po vojenskú nemocnicu 

„O opravách ciest pravidelne informujeme vodičov a verejnosť prostredníctvom sociálnej siete Facebook na „Bratislava works“. V tých lokalitách kde je to možné, prebiehajú práce aj počas víkendov či v nočných hodinách. Väčšinu z plánovaných opráv ciest bude hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny, aby sa tak čo najmenej zaťažovala doprava a mobilita v meste,“ informovala Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava.

V roku 2018 plánuje mesto opraviť 100 km jazdných pruhov. Do práv komunikácii investuje 16 miliónov eur, pričom 7 miliónov vyčlenili poslanci z rozpočtu mesta a 9 miliónov predstavuje vládna dotácia. Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 km chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy