Pri Račianskom mýte sa pohádali 2 muži, 64-ročný muž na vozíku kusom skla dokonca ohrozil policajtov


Foto: Pri Račianskom mýte sa pohádali 2 muži, 64-ročný muž na vozíku kusom skla dokonca ohrozil policajtov Foto: ilustračná

Dnes ráno zasahovali policajti na ceste v blízkosti Račianskeho mýta. Nešlo však o žiadnu dopravnú nehodu. V ľavom jazdnom pruhu došlo k fyzickému konfliktu dvoch osôb.

V čase okolo 7:30 ráno sa dvaja muži na tomto mieste pohádali. Slovný konflikt viedol aj k fyzickému napadnutiu. Policajná hliadka sa výzvami snažila konflikt mužov ukončiť, no tí nereagovali na upozornenia. Jeden z dvojice bol na invalidnom vozíku. V ruke držal dokonca kus skla, ktorým pravdepodobne spôsobil druhému mužovi viaceré rezné poranenia.

Ani po opakovanej výzve muž na vozíku nereagoval na prítomnosť polície a ich výzvy, a v útokoch a vyhrážkach pokračoval. Svojím agresívnym správaním ohrozoval dokonca aj policajtov.

„Nakoľko muž na opakované výzvy na upustenie od protiprávneho konania nereagoval, v napádaní zúčastnených osôb pokračoval, v súlade so zákonom boli voči nemu použité donucovacie prostriedky,“ informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.


Policajti zadržali 64-ročného muža a odviedli ho na príslušné policajné oddelenie. 44-ročné poraneného muža previezla záchranka do nemocnice na ošetrenie.

Presné príčiny a okolnosti konfliktu dvoch mužov sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z výtržníctva.

„Vyšetrovaním ďalších okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III, na ktorom je zároveň v tejto súvislosti vedené trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu výtržníctva,“ dodal policajný hovorca. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava