Už 21. apríla nás na Jakubovom námestí čaká ďalší Dobrý trh s množstvom produktov a zaujímavostí


Foto: Už 21. apríla nás na Jakubovom námestí čaká ďalší Dobrý trh s množstvom produktov a zaujímavostí

Už 21. apríla sa od 10:00 do 17:00 opäť uskutoční popoulárny Dobrý trh na Jakubovom námestí v Bratislave. Okrem stánkov s kvalitnými produktami a jedlom sa na podujatí predstavia aj susedské komunity. Téma rozhovorov sa bude orientovať aj na rozvoj mesta.

Viac ako 150 stánkov na jarnom Dobrom trhu predtaví návštevníkom najlepších slovenských producentov potravín a originálneho dizajnu. Remeslá a poctivé produkty priamo od výrobcov spestria atmosféru vítania jari.

Cieľom Dobrého trhu je predstaviť lokalitu Jakubovho námestia a komunity, ktoré tu žijú.

“Dobrý trh je nie len jednorazovým podujatím, ktoré príde a odíde, s našimi susedmi robíme veľa komunitných aktivít. Ľudia v okolí sú pre nás dôležití, preto by sme na nich chceli upriamiť pozornosť,” hovorí dramaturgička Dobrého trhu Illah van Oijen. 

Obyvatelia susedstva sú neodmysliteľnou súčasťou Dobrého trhu. Aktívne sa zapájajú do programu, otvárajú svoje prevádzky, dvory, zapájajú sa do projektu Mačka vo vreci, balíčkov s prekvapením, ktoré susedia návštevníkom venujú.

“Pred každým trhom pripravujeme aj susedský piknik, kde s miestnou komunitou najbližší Dobrý trh plánujeme. Pozvánky na piknik roznášame priamo do schránok. Našim Facebookom je susedský odkazovač na námestí,” prezrádza komunitná manažérka Dobrého trhu Katarína Poliačiková.



Význam komunít v meste bude občianske združenie Punkt, ktoré stojí za Dobrým trhom, skúmať po celý rok. Spájanie miestnej komunity podporuje dlhodobý partner Dobrého trhu - Nadácia VÚB.

“Vytváranie podmienok pre lepšie spolunažívanie komunít a aktívne rozvíjanie susedských vzťahov by malo mať svoje miesto v každom modernom meste, pretože to prospieva celej spoločnosti. Je skvelé, že Dobrý trh zbližuje komunity susedov v Bratislave a sme radi, že tomu môžeme napomáhať aj my,” hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB.

Návštevníkov Dobrého trhu čaká zaujímavý program. Vďaka spolupráci s fetivalom [fjúžn] sa na Jakubáku predstaví viacero zahraničných umelcov a komunít. Program bude aj v komunitnom centre Mareena a záhrade BISLA. Zaujímavé budú aj diskusie o rozvoji mesta WhatCity? s Milotou Sidorovou a jej hosťami.

Organizátori mysleli aj na rodiny s deťmi a nezabudli pre najmenších pripraviť detskú zónu plnú aktivít, rozprávok, čítaní a tiež divadielka. Aj prostedníctvom týchto aktivít sa deti dozvedia viac o dôležitosti problematiky odpadov.

Dobrý trh je okrem iného zameraný aj na šetrenie životného prostredia a dozviete sa tu o životnom štýle zero-waste. 

Miesto: Jakubovo Námestie, Bratislava
Dátum: 21.04.2018 - 10:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu