Slovan zabojoval v Steel Cupe


Foto: Slovan zabojoval v Steel Cupe

Už v poradí tretí ročník medzinárodného hokejového turnaja Steel Cup sa odohráva v auguste. Tento prázdninový turnaj sa hrá mimo sezónu KHL a tento rok popri Vítkoviciach a Třinci tu zabojujú aj dva kluby z KHL. Konkrétne Slovan Bratislava a švédsky klub Linköping HC. Prinášame vám čerstvé správy zo zápasu z piatka 12. augusta, kde nastúpili hráči klubu HC Oceláři Třinec proti HC Slovan Bratislava.

Slabá prvá tretina

Zápas sa začal v pomalom tempe a prvá tretina teda nepriniesla žiadny gól, takže by sa dalo povedať, že divácky nebola veľmi atraktívna. Třinecký celok začal lepšiu hru. Ocitol sa viackrát pred brankárom Slovana Barrym Brustom, ktorý bol však pozorný a v prvej tretine nepustil za seba žiaden puk. Dokonca sa kanadskému brankárovi podarilo vychytať aj nebezpečný teč od Štefana Ružičku. Asi najväčšiu príležitosť Slovana spálil Marek Viedenský, kedy po výmene puku so svojim spoluhráčom na krídle, Václavom Nedorostom, neprestrelil brankára Šimona Hrubca z tesnej vzdialenosti.


Prvé dva góly


Druhá tretina bola už oveľa zaujímavejšia. Asi tréner Slovana Miloš Říha vstúpil chlapcom do svedomia. V presilovej hre Slovanu sa podarilo perfektne trafiť Ivanovi Švarnému a tak otvoril skóre. Už o dve minúty neskôr sa dokonca podarilo zvýšiť o dva góly, kedy presne namieril obranca Nick Plastino. Na druhej strane mal brankár Slovana kus šťastia. V 35. Minúte tyčka zastavila Maroszovu strelu a Brust sa len obzeral, či mu brána stále stojí. Slovan mohol ešte v závere druhej časti zvýšiť, ale Radkovi Smoleňákovi sa nepodarilo pretlačiť vyrazený puk za Hrubcov chrbát.


Rýchle vyrovnanie

Tak ako na začiatku druhej tretiny vstúpili lepšie do hry hráči Slovana, tak do tretieho dejstva vstúpili Oceláři. Za prvých desať minút sa im podarilo vyrovnať stav na 2:2. Pri hre štyroch na štyroch počas oslabenia oboch tímov sa podarilo individuálne sa presadiť Štefanovi Ružičkovi. A druhý gól prišiel vzápätí ako studená sprcha. Prakticky hneď po rozohraní zo stredu ihriska a získaní puku sa podarilo ujsť Erikovi Hrňovi obrancom Slovana a backhandom prekonal Barryho Brusta.
 

Dramatický záver

Po tomto vyrovnávajúcom góle nabrala hra vyššie obrátky. Hráči pritvrdili, čo sa odzrkadlilo na zvýšenom počte nedovolených zákrokov a trestov. Najskôr sa previnil Václav Nedorost, ale Slovan ustál krušné chvíle počas tejto početnej nevýhody. A rovnako mohol v presilovke streliť gól, ale sa to nepodarilo, takže hra bola napínavá do samotného konca. Napokon až v poslednej minúte sa počas oslabenia podarilo po chybe domácich Žigovi Jegličovi získať puk a predviedol strhujúci nájazd na Hrubcovu bránu, ktorý zakončil víťazným gólom 40 sekúnd pred koncom stretnutia.

Slovan Bratislava teda zvíťazil nad Oceliarmi z Třinca až v dramatickom závere 3:2.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu